reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

SilverStone RV05: nový malý Raven

20.6.2014, Jan Vítek, aktualita
SilverStone RV05: nový malý Raven
Společnost SilverStone se rozhodla oživit svou řadu počítačových skříní Raven, které nabízí jinak uspořádaný interiér, a to se základní deskou otočenou o 90°, čili s porty mířícími vzhůru. Jde tedy již o pátou verzi v pořadí.
SilverStone Raven RV05 tedy staví na již dlouhá léta známém designu, v jehož rámci je deska otočena porty vzhůru, což s sebou nese i přeuspořádaný systém chlazení. Skříně Raven se tak spoléhají především na spodní ventilátory, které i v tomto případě patří do série Air Penetrator, takže je zřejmé, že musí být vybaveny vysokýma nohama, aby k těmto ventilátor mohl dobře proudit vzduch. To rovněž znamená, že se někam musí schovat porty a připojené kabely, k čemuž poslouží mohutná vrchní plastová nástavba.





SilverStone se u své nové skříně rozhodl, že ji zbaví veškerých 5,25" pozic, které řada uživatelů ostatně ani nepotřebuje, díky čemuž se ušetřilo hodně místa. Skříň je díky tomu relativně malá, protože v podstatě nabízí prostor jen pro základní desku (SSI-CEB, ATX, Micro-ATX) a vedle toho už jen malou šachtu pro dva pevné disky vlevo dole. Za trayem jsou však ještě dvě pozice pro 2,5" zařízení, takže tu celkově máme čtyři pozice, což by mělo většině uživatelů také stačit.





Výsledkem je tedy malá skříň, pokud však počítáme jen kovové šasi a ne plastové nástavby. S nimi jsou celkové rozměry 242 x 529 x 498 mm a hmotnost 7,6 kg. O chlazení se postarají dva zmíněné ventilátory Air Penetrator o velikosti 180 mm a pak tu máme vrchní 120mm ventilátor. Přední porty mají klasické složení dvou USB 3.0 a dvou audio. Více se dozvíte na stránkách výrobce (viz zdroj).

Zdroj: TZ SilverStone
reklama