reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Sony Ericsson Aspen: Když touchmánie není na prvním místě

3.2.2010, Pavel Bureš, aktualita
Sony Ericsson Aspen: Když touchmánie není na prvním místě
Společnost Sony Ericsson oficiálně představila komunikátor, jehož fotografie unikly před několika dny na Internet a o kterém jsme vás již informovali. Novinka se nakonec nejmenuje Faith, ale Aspen, základní parametry se však nezměnily. Přístroj...
Společnost Sony Ericsson oficiálně představila komunikátor, jehož fotografie unikly před několika dny na Internet a o kterém jsme vás již informovali. Novinka se nakonec nejmenuje Faith, ale Aspen, základní parametry se však nezměnily. Přístroj váží 130 gramů, jeho rozměry činí 117 x 60 x 12,5 mm.

Na těle zaujme nejen pětiřadá QWERTY klávesnice, která snad bude vhodná i pro psaní delších e-mailů, ale také čtyři směrové šipky, potvrzovací tlačítko a další čtveřice ovládacích tlačítek. Je potěšující, že se i dnes najde výrobce, který se nebojí jít proti módní vlně výhradně dotekového ovládání, ke kterému se stále častěji uchylují i výrobci Windows Mobile zařízení. Krok Sony Ericssonu však není tak nečekaný, vzhledem ke koncepci přístroje není možné použít např. 4" displej, komunikátor by pak byl příliš široký. V Aspenu najdeme QVGA displej s úhlopříčkou 2,4". Konkurenční zařízení sice často disponují 2,6" či dokonce 2,8" LCD, Sony Ericsson se však může pochlubit menšími rozměry a jemnějším písmem a je tak na uživateli, pro který z modelů se rozhodně.


SE Aspen se bude prodávat v černé a stříbrné variantě, již v základu najdeme SPB Mobile Shell

Z dalších parametrů stojí za zmínku procesor Qualcomm tepající na frekvenci 600 MHz, WI-Fi, Bluetooth 2.1 a také 3,5 mm audio jack, takže již není nutné používat redukci z menšího konektoru či z miniUSB, který používá např. HTC. Operačním systémem je Windows Mobile 6.5.3 Professional, je otázkou, zda výrobce neměl vzhledem ke koncepci a malému displeji sáhnout spíše po verzi Standard a konkurovat tak přístrojům typu Samsung Blackjack II a Palm Treo 500v.

Zdroj: Sony Ericsson
reklama