reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Soutěž Gigabyte P55: ukažte, co umíte s i3 a i5 - vyhodnocení

2.4.2010, Martin Kuchař, soutěž
Soutěž Gigabyte P55: ukažte, co umíte s i3 a i5 - vyhodnocení
Gigabyte ve spolupráci s Intelem představuje další z řady soutěží pro milovníky přetaktování. Vlastníte desku Gigabyte s chipsetem P55 a máte k ní patřičný procesor? Pohrajte si s nastavením a ukažte, že jste opravdoví mistři v oboru. Doplněno o vyhodnocení.
Po dlouhé době detailních měření s přesností na 32 M nebo 16 M se opět vracíme k jednoduchému a relativně krátkému testu, kdy nás bude zajímat doba výpočtu SuperPI s přesností na 1 M desetinných míst. Za tuto dobu se sice procesor tolik nezatíží, jako je tomu v předchozím případě, ale věřte, že příliš vysoká frekvence vám úspěšné dokončení testu nezaručí. Abychom mohli měřit s vyšší přesností, je potřeba využít program SuperPI MOD 1.5.

SuperPI stahujte zde: Super-Pi MOD 1.5

Jakmile testovací nástroj zapnete, ujistěte se, že jste nastavili parametr, který vyžaduje organizátor soutěže - průběh s přesností na 1M (jeden milión desetinných míst).

Stejně jako v předchozím případě je i zde důležité dosáhnout co nejnižšího času, který znamená nejvyšší možnou rychlost. Pamatujte, že program projede celkem devatenáct smyček a po jejich dokončení vypíše celkový naměřený čas – neklikejte na tlačítko OK, které se objeví v novém okénku, protože byste detailní průběh schovali.


Takto by měl vypadat screenshot z programu SuperPi MOD 1.5
- pro zvětšení klikněte -

Screenshot, který bude jednou z nutných součástí výsledku, musí obsahovat následující okna, která jednoznačně prokáží správnost výsledku.
  • Super-Pi MOD 1.5 1 M run (19 smyček) a celkový čas
  • CPU-Z CPU záložku
  • CPU-Z Motherboard záložku
  • CPU-Z Memory záložku

V programu SuperPI jde o jednu jedinou věc a tou je nastavení co možná nejvyšší frekvence procesoru spolu s operačními paměťmi. Snažte se najít tu nejlepší možnou kombinaci a úspěch je zaručen.

V programu CPU navíc proveďte validaci dosažené frekvence CPU skrze poslední záložku About, kde najdete tlačítko Validation. Pokud máte připojení k internetu, stačí vyplnit jméno a e-mail a kliknout na tlačítko Submit. V opačném případě si uložte validační soubor skrze tlačítko Save Validation File, který následně můžete z libovolného počítače zpětně validovat a získat tak potřebnou validační adresu. Snažte se, aby při validaci bylo vaše jméno (přezdívka) stejné, jako bude uvedeno při odeslání výsledků - zjednodušíte nám tak vyhodnocení.


Můžete validovat on-line nebo i dodatečně v případě, kdy konektivitu nemáte.


Takto vypadá validace na webu Canardpc.com. Podrobnosti o základní desce, procesoru i pamětech.
- pro zvětšení klikněte -

Jakmile provedete validaci, bude vám poskytnut odkaz na stránku Canardpc.com s detailním náhledem vámi dosažené frekvence procesoru. Na ukázkovém výpisu se můžete podívat na validaci Intel Core i5 670 s úžasnou frekvencí 7 GHz. Právě získaný odkaz musíte zaslat spolu s výše uvedeným screenshotem dosažených výsledku v měřícím programu.
reklama