www.svethardware.cz
>
>
>
>
>
>

Soutěž v přetaktování s MSI: staňte se v Amsterodamu nejlepším! - vyhodnocení 2. kola

Soutěž v přetaktování s MSI: staňte se v Amsterodamu nejlepším! - vyhodnocení 2. kola
, , článek
Svět hardware, MSI, přetaktování a Amsterodam. Tato slova mají něco společného - mezinárodní soutěž v přetaktování. Řadíte se mezi overclockery? Chcete reprezentovat naši vlast v holandském Amsterodamu na unikátní akci bok po boku s těmi nejlepšími a ještě k tomu něco vyhrát? Vyhodnocení 2. kola.
K oblíbeným
reklama
Aktualizováno 12.8.2008: Vyhodnocení 2. kola

Druhé kolo je již za námi, proto nadešel čas na vyhlášení jeho výherce a tedy toho, kdo získá možnost nás všechny reprezentovat na celoevropském finále v holandském Amsterodamu.

Výhercem a tedy nejlepším overclockerem z ČR a SR se stává Aerosupra, gratulujeme!


- testovací konfigurace Aerosupra v rámci 2. kola včetně použitého chlazení -


Jeho výsledky v rámci 2. kola jsou k dispozici na našem fóru zde:
https://www.svethardware.cz/forum/showthread.php?t=21676

Celkové vyhodnocení 2. kola je k dispozici na našem fóru zde:
https://www.svethardware.cz/forum/showthread.php?t=21694


Podrobnosti o celé soutěži naleznete v tomto článku níže.



Aktualizováno 4.8.2008: Druhé kolo prodlouženo do 11.8.2008 (včetně)



Aktualizováno 31.7.2008: Vyhlášení vítězů 1. kola.

Dnešní den je ve znamení vyhlášení vítězů 1. kola, tedy 3 nejlepších overclockerů z ČR. Těmi jsou:

Aerosupra: 125% OC (Celeron 420 1600@3602 MHz)
Julius Hudec
Česká republika
Popis dosaženého přetaktování: https://www.svethardware.cz/forum/showthread.php?t=21164

A2C: 122,5% OC (Pentium E2140@3560 MHz)
Marek Szűcs
Slovensko
Popis dosaženého přetaktování: https://www.svethardware.cz/forum/showthread.php?t=20705

Palee: 111% OC (Pentium E2160@3804 MHz)
Pavol Karakó
Slovensko
Popis dosaženého přetaktování: https://www.svethardware.cz/forum/showthread.php?t=20715

Kontaktní informace byly předány českému zastoupení MSI, které výherce zkontaktuje ohledně poslání komponent do 2. kola, z kterého vyjde nejlepší overclocker z ČR, jenž nás bude reprezentovat v holandském Amsterodamu.


Dodatek ve 14:45: A2C poslal v prodlouženém termínu další výsledek s ještě vyšším OC než v prvním případě a stal se tak jedním z finalistů. Bohužel došlo při vyhodnocení k přehlédnutí tohoto 2. výsledku, díky čemuž byl v původním vyhlášení účastník Nettle mezi finalisty 1. kola (a A2C nikoli) - za tuto chybu se oběma omlouváme. Pro pořádek uvedeme i jeho výsledek:

Nettle: 109,5% OC (Celeron 420 1600@3352 MHz)
Popis dosaženého přetaktování: https://www.svethardware.cz/forum/showthread.php?p=144051

Nettle si přesto zaslouží obdiv, jelikož jako jediný zkusil kvůli vidině navýšení OC své komponenty ponořit do olejové lázně. Na našem fóru jsou u popisu jeho přetaktování i fotky z tohoto pokusu včetně toho, jak moc mu to v honbě za dalšími MHz vlastně pomohlo, doporučujeme shlédnout ;-).



Aktualizováno 22.7.2008: První kolo je prodlouženo do středy 30.7.2008 (včetně)



Původní článek z 10.7.2008: Společnost MSI přináší exkluzivně na Světu hardware, nejvýznamnějším českém HW magazínu, jedinečnou mezinárodní soutěž v přetaktování (overclockingu). Zúčastnit se mohou všichni registrovaní čtenáři Světa hardware z České a Slovenské republiky.



Ten nejlepší bude mít jedinečnou šanci zúčastnit se celoevropského kola pořádaného společností MSI v holandském Amsterodamu, kde se v 2. polovině srpna shromáždí týmy těch nejlepších overclockerů společně se zástupci předních online IT médií z celé Evropy. Vítěz celoevropského kola získá titul nejlepšího overclockera z celé Evropy za rok 2008 a přetaktovatelný notebook MSI.


Pravidla, odměny a časový plán soutěže


1. kolo: od 10.7. do 20.7.2008 30.7.2008 bude probíhat příjem výsledků (o jaké výsledky se má jednat je popsáno níže).

1. kolo - vyhlášení: 22.7.2008 31.7.2008 budou na Světu hardware zveřejněny zaslané výsledky a vyhlášeny 3 nejlepší. Rozhodující bude procentuální míra přetaktování procesoru. Je tedy jasné, že majitelé modelů s nízkou nominální frekvencí mají větší šanci na úspěch než majitelé High-Endových kousků, které běží standardně na vyšší frekvenci. Je nám lhostejné, zda přetaktovaný stav bude stabilní či nikoli. Bohužel nelze zaručit, aby se nás při požadavku na stabilitu nepokusil někdo obelstít, proto volíme cestu absolutního maxima.


2. kolo: třem nejlepším z 1. kola se zapůjčí shodná platforma postavená na základní desce MSI s chipsetem P35 (výpis všech komponent je uveden níže, přičemž ty nepocházející z produkce MSI zapůjčí společnost Czech Computer jakožto partner 2. kola) a od 24.7. 4.8. do 6.8.2008 11.8.2008 budou mít možnost s ní dosáhnout co nejlepších výsledků. Rozhodující bude nejvyšší výkon dané konfigurace v SuperPI a 3DMarku03. Pokud ale komponenty v zápalu boje kvůli extrémnímu přetaktování (zejména ve spojitosti s napětím) poškodí, ztratí možnost si více polepšit (nebudou se jim už posílat nové).

2. kolo - vyhlášení: 8.8.2008 12.8.2008 budou na Světu hardware zveřejněny dosažené výsledky (viz předchozí bod). Vítěz 2. kola, tedy nejlepší overclocker z ČR, získá následující:
  • příležitost zúčastnit se s 3 dalšími přáteli finálního kola v Amsterodamu a reprezentovat ČR/SR
  • 4-denní pobyt v hotelu (letenka z ČR nebo SR i pobyt je hrazený společností MSI)
  • unikátní pohár (jeho fotografii doplníme později) navždy reprezentující jeho úspěch
  • základní desku MSI (chipset P45) s grafickou kartou MSI GF 9600GT 512MB

3. kolo: ten nejlepší z nejlepších (vítěz 2. kola) bude mít možnost jet v termínu od 22. do 24.8. se společností MSI a zástupcem SHW do Amsterodamu na celoevropské kolo a stát se nejlepším overclockerem v rámci celé Evropy! V případě úspěchu získá kromě jedinečných zážitků i přetaktovatelný notebook MSI. Posuďte sami, kdo s nadšením pro přetaktování by si nechal takovouto jedinečnou příležitost utéct?


Podmínky účasti v 1. kole


  • věk minimálně 18 let
  • registrace na Světu hardware
  • odeslaný verifikační soubor z utility CPU-Z zachycující přetaktovanou konfiguraci (sloužící zároveň jako registrace do soutěže)
  • přetaktovaná konfigurace musí disponovat minimálně procesorem Pentium 4 (socket 478, 775) za platformu Intel nebo procesorem Athlon (socket A, 754, 939, AM2, AM2+) za platformu AMD - starší procesory nejsou přípustné, novější samozřejmě ano.
  • z účasti v soutěži jsou vyřazeni redaktoři českých HW magazínů včetně SHW
  • svou účastí soutěžící souhlasí s použitím svého jména (a případně i přezdívky, pokud ji uvede) pro účely prezentace v rámci akce MSI EU OC Challenge 2008
  • svou účastí soutěžící souhlasí s tím, že v případě vítězství 2. kola se zúčastní finále v holandském Amsterodamu
  • v případě postupu do finálního 3. kola soutěžící souhlasí s pořízením a užitím jeho fotografií i jména pro marketingové účely akce MSI EU OC Challenge 2008, 2009 a dalších ročníků


Jak se zúčastnit 1. kola?


Pro účast v soutěži je třeba poslat na adresu (*po ukončení soutěže adresa byla adresa odstraněna) e-mail obsahující následující:

1. Základní informace o své osobě: pravé jméno, příjmení a adresu bydliště (pro případ postupu do 2. kola). Přidat můžete i svou přezdívku, pokud byste ji v rámci této akce rádi prezentovali.

2. V příloze verifikační soubor diagnostické utility CPU-Z zachycující přetaktovanou konfiguraci. Na poslední záložce "About" se nachází tlačítko "Validation", viz následující screenshot:



Po stisknutí tlačítka "Validation" vytvoříte a uložíte k sobě na pevný disk verifikační soubor (defaultně pojmenovaný jako "cpuz.cvf"), který je třeba odeslat na výše uvedenou adresu.

3. Odkaz na Vámi založené téma v sekci Soutěž v přetaktování s MSI - European OC challenge 2008 na našem diskuzním fóru, jež musí obsahovat následující:
  • postup jak jste dosáhli Vámi prezentovaného přetaktování a jak dlouho Vám to trvalo
  • kompletní výpis komponent včetně chlazení a popis Vašich úprav/nastavení v rámci OC
  • fotografie celé konfigurace (pohled z boku do počítače s otevřenou bočnicí, případně pohled na komponenty na stole)
  • krátké zamyšlení o tom, proč si myslíte, že jste lepší overclocker než ostatní


Jak bude probíhat účast a hodnocení 2. kola?


Výherci 1. kola (3 nejlepší overclockeři z ČR a SR) budou mít zapůjčené stejné platformy o následující konfiguraci:
  • základní deska MSI P35 Platinum
  • grafická karta MSI RX3850 OC 512
  • procesor Intel Core 2 Duo E8400 (3,00 GHz, 1333 MHz FSB, 6 MB cache)
  • operační paměť OCZ 2048MB DDR II 800MHz OCZ2G8002G Vista Performance
  • napájecí zdroj Corsair TX650 650W

...a jakmile z nich získají přetaktováním maximum (které budou muset být schopni později v případě vítězství 2. kola znovu demonstrovat), bude třeba, aby odeslali na již zmíněnou adresu e-mail obsahující následující důkazy o míře přetaktování a výkonu systému:

1. V příloze verifikační soubor diagnostické utility CPU-Z zachycující přetaktovanou konfiguraci (stejné jako v 1. kole).

2. V příloze screenshot zachycující score 3DMarku03 (včetně výsledků jednotlivých herních testů), údaje z 1. (CPU) a 4. záložky (Memory) utility CPU-Z, údaje z 1. záložky (Graphics Card) utility GPU-Z a údaje z utility MemSet v následujícím rozložení se všemi okny naráz:


- pro zvětšení klikněte -

3. V příloze screenshot zachycující údaje z 1. (CPU), 3. (Mainboard) a 4. záložky (Memory) utility CPU-Z, údaje z utility MemSet a průběh testu Super PI 1M v následujícím rozložení se všemi okny naráz:


- pro zvětšení klikněte -

4. Validační ID diagnostické utility GPU-Z (5 znaků).



Na poslední záložce "Validation" je třeba do pole "Your name" napsat své pravé jméno a příjmení, posléze už jen stisknout tlačítko "Submit", načež se validační ID zobrazí.

Po ukončení 2. kola bude třeba zapůjčené sestavy vrátit zpět pořadateli, tedy lokálnímu zastoupení společnosti MSI.


Utility potřebné pro účast


  • CPU-Z
  • MemSet
  • GPU-Z
  • Super PI


Jak bude probíhat účast a hodnocení 3. kola?


Metodika hodnocení bude upřesněna až na místě. Jednotlivé národní týmy budou mít k dispozici sestavy o této konfiguraci:
  • základní deska: MSI P45
  • grafická karta: MSI N9600GT-T2D512
  • procesor: Intel Core 2 Duo E8400
  • operační paměť: OCZ
  • chladič procesoru: OCZTVEND2 - OCZ Vendetta 2 CPU Cooler
  • napájecí zdroj S75CF: PC Power & Cooling Silencer® 750 Quad
  • Benchmarky: wPrime, Cinebench

Redakce Světa hardware tímto přeje všem soutěžícím hodně štěstí.

Vyhrát musí ten nejlepší, aby posléze v Amsterodamu nechal všechny ostatní daleko za sebou a zapsal sebe i ČR/SR navždy do dějin OC scény!


Přední evropské IT e-magazíny účastnící se akce
Belgiewww.madshrimps.be www.overclex.net
Chorvatskowww.it-review.net
Česká republikawww.svethardware.cz
Dánskowww.tweak.dk
Finskowww.muropaketti.com
Franciewww.syndrome-oc.net
Německowww.pcgameshardware.de
Řeckowww.hwbox.gr
Maďarskowww.prohardver.hu
Norskowww.hardware.no
Polskowww.purepc.pl
Rumunskowww.xpc.ro
Ruskowww.msi-oc.ru
Srbskowww.benchmark.co.yu
Portugalskowww.techzonept.com
Španělskowww.overclocking.es
Švédskowww.nordichardware.com
Nizozemíwww.tweakers.net
Tureckowww.pclabs.gen.tr
Spojené království Velké Británie a Severního Irskawww.overclock3d.net


Partnerem 2. kola je společnost Czech Computer.


reklama
Nejnovější články
Tesla bude dodávat vybavení pro eko-domy Alset, do Číny zamíří Powerwall Tesla bude dodávat vybavení pro eko-domy Alset, do Číny zamíří Powerwall
Společnost Tesla zdaleka není jen automobilkou. Vyrábí také akumulátory a solární panely pro úsporné ekologické domy. Nyní se záběr těchto aktivit rozšiřuje, větší působení v této oblasti čeká na Texas i Čínu.
Dnes, aktualita, Milan Šurkala
S deskou od SuperMicro si budeme moci postavit počítač s Xeon Ice Lake S deskou od SuperMicro si budeme moci postavit počítač s Xeon Ice Lake
Můžeme počítat s tím, že procesory Xeon Ice Lake se nakonec dostanou na volný trh, ale bylo jasné, že nejdříve se dočkají partneři Intelu a OEM zákazníci. Deska od SuperMicro, která se nyní objevila na trhu, ale ukazuje, že už nemusíme dlouho čekat.
Dnes, aktualita, Jan Vítek
Může být dnes herní notebook výhodnější než desktop? Může být dnes herní notebook výhodnější než desktop?
Na otázku vznesenou v titulku pochopitelně neexistuje jasná odpověď, neboť na to je tu příliš mnoho proměnných kvůli různému dostupnému hardwaru, různým cenám i preferencím zákazníků. Co na to ale test serveru Techspot?
Dnes, aktualita, Jan Vítek4 komentáře
GlobalFoundries postaví v Singapuru továrnu s výstupem 450 tisíc waferů ročně GlobalFoundries postaví v Singapuru továrnu s výstupem 450 tisíc waferů ročně
Společnost GlobalFoundries, na jejíž výrobní kapacity částečně stále spoléhá AMD, se rozhodla postavit v Singapuru novou továrnu. Bude mít plánovaný výstup 450 tisíc waferů ročně, čili cca 38 tisíc měsíčně. 
Dnes, aktualita, Jan Vítek
BenQ letos kompletně omladí herní myši Zowie určené nejen pro esport BenQ letos kompletně omladí herní myši Zowie určené nejen pro esport
Herní značka Zowie by BenQ avizovala aktualizaci pro své portfolio počítačových myší. Nová řada C, která zahrnuje nejen vylepšené modely EC1-C a EC2-C, ale především úplnou novinku EC3-C. Myši přijdou se sníženou hmotností i dalšími vylepšeními.
Dnes, aktualita, Jáchym Šlik