reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Spire PowerCube 715: kostka pro Micro ATX

3.12.2015, Jan Vítek, aktualita
Spire PowerCube 715: kostka pro Micro ATX
Spire si připravil malou počítačovou skříň PowerCube 715 pro základní desky formátu Micro ATX i menší Mini ITX. Vybavena je přitom akrylovými panely, které pokrývají celé bočnice i přední panel.
Spire PowerCube 715 patří tedy mezi menší skříně pro desky Micro ATX nebo Mini ITX a sama o sobě je vellice jednoduchá. Když se podíváte na okolní obrázky, uvidíte skříň s prostým interiérem, kde není vidět ani žádná disková, SSD nebo mechaniková šachta. Její specialitkou jsou dva bočnicové panely z kouřového plexiskla, které drží pomocí velkých šroubků, přičemž další takový panel je zasazený v čelním panelu. Pod ním je jeden 120mm ventilátor, jenž si bude nabírat vzduch skrz boční průduchy ve zmíněném panelu.





PowerCube 715 je vyroben z 0,45mm oceli typu SPCC, díky níž bude lehký a snad i dostatečně pevný, i když ani ne půlmilimetrový plech samozřejmě není nic moc. Vyvážit by to ale měly malé rozměry skříně. Ta má rozměry 270 x 270 x 201 mm a hmotnost pouze 2,2 kg.





Přední panel nabídne na svém horním okraji dva porty USB 3.0 a dva HD Audio pro sluchátka a mikrofon. A ač se to možná nezdá, uvnitř je místo pro tři 3,5" pevné disky nebo snad i SSD. Pro 5,25" mechaniku tu ale není žádná pozice.





Doporučená cena je 65 eur bez daně, ovšem do toho by se měl započíst také nabízený 420W napájecí zdroj formátu ATX (20+4 pin, 12V 4pin, 3x SATA, 1x IDE + 1x Floppy). V Evropě bude tato skříň k dispozici od ledna a více se o ní dozvíte na stránkách výrobce (viz zdroj).

Zdroj: TZ Spire
reklama