reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Společnost Apple dosáhla hodnoty 3 bilionů USD

5.1.2022, Milan Šurkala, aktualita
Společnost Apple dosáhla hodnoty 3 bilionů USD
Společnosti Apple se daří a velmi oceňována je i zájmem investorů do ní. Hodnota firmy totiž překonala hranici 3 bilionů USD a je tak první společností, které se někdy něco takového podařilo. 
Apple byl první americkou společností, která překonala magickou hranici 1 bilionu USD. Stalo se tak v srpnu 2018. V srpnu 2020, tedy o dva roky později, se stala první americkou firmou, která překonala 2 biliony USD, a nyní po 16 měsících překonává i další významný milník a je celosvětově první společnosti, která dosáhla na hodnotu 3 bilionů USD. Stalo se tak včera, kdy hodnota akcie společnosti výrazně překonala částku 182 USD. Později sice spadla pod 180 USD, ale dosažení částky už Applu nikdo neodpáře.
 
Apple Store
 
Ukazuje se, že společnost pod vedením Tima Cooka hodně vzkvétá a obavy z odchodu Steva Jobse byly liché. Firma slaví úspěchy s telefony iPhone, hodně populární jsou tablety iPad, které jsou jedničkou na trhu s tablety, a to navzdory tomu, že míří spíše do mainstreamu a high-endu, daří se také chytrým hodinkám Watch a uvedení procesorů Apple M1 také pomohlo notebookům a počítačům Mac. Apple se také snaží zvýšit zastoupení služeb, a to ať už hovoříme o streamovacích službách nebo provizích z prodeje aplikací a předplatných. 
 
Apple nabízí např. služby Apple TV+, Music, Arcade, úložiště iCloud, některé státy mají přístup i k News+ a Fitness+. To vše může být dostupné v rámci jednotného předplatného One.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama