reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

SSD pro PCIe mají před sebou světlou budoucnost plnou růstu

26.9.2016, Jan Vítek, aktualita
SSD pro PCIe mají před sebou světlou budoucnost plnou růstu
Pokud existuje nějaká oblast spojená s PC trhem, kterou v nejbližších letech čeká prudký a stabilní růst, jsou to SSD. A zvláště ta, která jsou určena pro rozhraní PCI Express, jichž je na trhu naštěstí stále více. Co je tedy dle odhadů čeká do roku 2020?
Nové informace o budoucnosti SSD pro PCI Express přinesla zpráva Global PCle SSD Market 2016-2020 od Research and Markets. Dle této firmy bude složená roční míra růstu (CAGR) na tomto trhu přesně 33,24 %. To, jak říká název samotné zprávy, má platit až do roku 2020, přičemž Research and Markets odhadují tento třetinový růst na základně vlastní hloubkové analýzy trhu a názorů expertů.





Nicméně SSD pro PCIe pochopitelně nejsou spojeny pouze s PC trhem, jak by se mohlo zdát z perexu. Je to pouze jeden z několika trhů, přičemž zmíněný růst přijde na vrub především rostoucímu zájmu o moderní datová centra, což je spojeno s rozšiřujícími se cloudovými technologiemi. Stále častěji se budou objevovat gigantická centra, v nichž si budou moci různé společnosti pronajmout úložný prostor, celé servery a také potřebnou konektivitu. Bude to pro ně často výhodnější, než si stavět a provozovat vlastní centra, zajišťovat jejich provoz a starat se o jejich zabezpečení.

Co se týče výzev do budoucna, tou klíčovou má být zajištění nízkého zpoždění při přístupu k datům. Právě zde mají nejvíce posloužit moderní SSD a slibné jsou v tomto ohledu chystané Optane od Intelu s paměťmi 3D XPoint. Svou obdobu si chystá také Micron. Krom těchto společností budou mezi výrobce, kteří budou bezprostředně ovlivňovat vývoj SSD technologií v příštích letech, patřit i Samsung, Seagate, Western Digital a Toshiba. Celou zprávu si můžete přečíst zde, ale připravit si k tomu musíte alespoň 2500 dolarů.

Zdroj: Research and Markets
reklama