reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Star Citizen Alfa 3.2 je za dveřmi s podporou těžby

29.6.2018, Jan Vítek, aktualita
Star Citizen Alfa 3.2 je za dveřmi s podporou těžby
Brzy si budeme moci ve hře Star Citizen vyzkoušet i roli vesmírného prospektora a porovnat ji třeba s tím, jak byla vymyšlena ve hře Elite: Dangerous. Přichází totiž pro všechny verze Alfa 3.2. 
Na konci minulého roku nám Chris Roberts slíbil, že v každém letošním kvartálu, respektive na jeho konci, přijde vždy nová verze stavící na alfě 3. Na konci března to tak byla 3.1 a nyní očekáváme s posledním červnem verzi 3.2, jejíž PTU verze byla už před několika dny vypuštěna.  
 
 
 
Roberts Space Industries a Cloud Imperium Games už vybrali na vývoj hry přes 188 milionů dolarů, čili neuvěřitelné 4,2 miliardy korun. Jde především o prostředky získané od natěšených fanoušků, kteří si mnohdy kupují dokončené vesmírné lodě do hry nad rámec úvodního balíčku v ceně jen 45 dolarů. Pak mají možnost si hru zahrát v podstatě stejně jako kdokoliv jiný, jen zatím se základními typy lodí Aurora, či Mustang, ale občas se pro každého otevře možnost otestovat si ve společném vesmíru všechny lodě. 
 
Nový patch umožní, aby se v jedné vesmírné instanci potkalo až 60 hráčských lodí a také byl značně navýšen počet zbraní, a to na 300. Především jde ale o novou možnost těžby, která zahrnuje hledání nerostů, jejich extrakci a převážení a konečně prodej na vhodných trzích. Dříve jsme tedy mohli třeba zlato jen převážet z různých základen na stanice, kde za ně zaplatili více. Nyní už ho budeme moci dolovat sami. 
 
 
A jak to bude probíhat? Stačí si zaletět třeba na některý z měsíců a na jeho povrchu si vyhledat zajímavá ložiska pomocí speciálního detektoru, který nám odhalí jejich pozici. Může jít třeba o solitérní kusy skal na povrchu. Při bližším ohledání nám HUD sdělí, že je třeba ze 4 procent tvoří wolfram, což už z nich činí zajímavý cíl, do nějž začneme "vrtat" laserem. Musíme ale ovládat výkon laseru, abychom v důsledku docílili rozpadu skály na menší kousky, ale na druhou stranu to nesmíme přehnat, protože by skála mohla explodovat, poškodit loď a v důsledku z ní nezískáme nic. Na těžbu se můžete podívat třeba v tomto videu:
 
 
Tvůrci se tak snažili ji učinit zajímavější, než abychom jen tupě kutali do skal či asteroidů laserem a pasivně čekali na postupné uvolňování a sběr cenných hornin. Na druhou stranu jako obrovská švanda těžba nevypadá, ale to se dalo čekat dle samotné podstaty věci. Je také otázka, zda budeme moci těžit zatím jen pomocí těch pravých lodí (Prospector) nebo i pomocí slíbeného ručního nástroje.
 
Vedle toho tu ale máme i jiné novinky, jako nový systém, v jehož rámci si můžeme vytvářet skupiny hráčů a s nimi pak spolupracovat, což zahrnuje třeba společnou navigaci včetně cestování po systému nebo možnost vstoupit do lodi někoho jiného. S tím jsou spojeny i už ovládatelné střelecké věže v lodích. 
 
Verze 3.2 je také zaměřena na zbraně, jak už bylo uvedeno, takže v Dumper's Depot už najdeme lodní výzbroj v prodeji, na základně Grimhex budou k dispozici energetické zbraně plus zdroje energie a kvantové motory, Levski nabídne raketové střely a chladiče a Port Olisar pak balistické zbraně nebo štíty. Krom toho tu budou jako obvykle i nové lodě a ruční zbraně. Následující zdroj obsahuje všechny novinky verze 3.2. 
 


reklama