reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Star Citizen: mnohem více než vesmírný simulátor

2.9.2016, Jan Vítek, preview
Star Citizen: mnohem více než vesmírný simulátor
Nedávno nás nadchlo video ukazující stále ještě alfaverzi hry Star Citizen, kterou si ve velice omezené podobě můžeme zahrát již dnes. Tato hra však slibuje věci, o nichž se nám dosud mohlo jen zdát, a tak se na ni dnes podíváme více zblízka.
Zatímco stále čekáme na pouhý termín dokončení Star Citizena, tak samostatný titul Squadron 42 ze stejného světa by měl nastoupit někdy v příštím roce. Optimisté mluví ještě o tomto roce a názory pesimistů snad ani nebudeme zmiňovat. Nicméně na stránkách dole je stále vidět letopočet 2016, takže můžeme být také optimističtí. O co ale vůbec jde?





Squadron 42 je hra, s níž se počítalo už v podstatě od začátku vývoje Star Citizena. Jde o kampaň pro jednoho hráče, která má svůj příběh a má "duchovně" navazovat na události Wing Commandera, přičemž půjde o mix vesmírného simulátoru a FPS v roli drsného astromariňáka, s nímž není radno si zahrávat. Squadron 42 tak těží z toho, co nabízí modifikovaný engine hry Star Citizen a je zřejmé, že vzhledem k dějové linii a pevně danému obsahu může její tvorba uhánět rychleji. Očekávat můžeme celkem tři epizody, z nichž ta první bude zdarma k dispozici těm, kteří si už pořídili ten pravý balíček a bude čítat cca 70 misí pro alespoň 20 hodin zábavy. A jak ukáží titulky po motivačním proslovu admirála, těšit se můžeme také na některé známé herce, jako je Gillian Anderson, Mark Strong, Gary Oldman, Liam Cunningham či John Rhys-Davies, kteří sice všichni nepatří do hollywoodského A týmu, ale jde přinejmenším o známé tváře a osvědčené matadory.


Je třeba poznamenat, že Squadron 42 není na Star Citizen příběhově a ani jinak napojen, takže jej můžete klidně vynechat. Jediná výjimka je to, že po jeho dohrání budete mít ve světě Star Citizena ihned nárok na statut občana a nebudete pouhý obyvatel (civilian), z čehož mají plynout jisté výhody. Prostě nebudete ten největší plebs, ale trošku lepší plebs.






Na co ještě nás tvůrci této hry lákají? I zde máme být součástí živoucího světa, a to na palubě velké bojové lodi, z níž budeme startovat k misím a kde se setkáme s živou posádkou. I proto zde bude důležité zapojení kvalitních herců. Ti poskytnou nejen své hlasy, ale také gesta a mimiku díky technologiím pro zachytávání pohybu. V uvedeném videu napříkad můžete vidět, že se myslelo i na jemné pohyby očí.

Pokud si hru předplatíte již nyní, pak získáte přístup právě do modulu Arena Commander, kde si můžete pilovat své dovednosti.
reklama