reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Star Wars Squadron v testu: pozoruhodně nenáročný titul

9.10.2020, Jan Vítek, aktualita
Star Wars Squadron v testu: pozoruhodně nenáročný titul
Pokud jde o vesmírné simulátory ty mají očividný potenciál být milostivé s ohledem na hardwarové požadavky, neboť vesmír bývá převážně zcela prázdný. To se alespoň potvrzuje v případě Star Wars Squadron.
Analýzu výkonu různých karet na sebe vzal opět server techPowerUp a známý W1zzard, který na hře Star Wars Squadrons otestoval pěkně dlouhou řadu karet od GeForce GTX 1060 3 GB či Radeon RX 570 4GB až po GeForce RTX 3090. Na tom všem je velice pozoruhodné předvším to, že testovaná hra měla hratelnou snímkovací frekvenci v Ultra HD i na té nejslabší testované kartě. Na druhou stranu, na grafické orgie to zrovna nevypadá. 
 
 
Screenshoty ze hry najdete na této stránce a po jejích zhlédnutí lze říci, že v prostředí hangáru je grafika vcelku pěkná, ale v samotné simulátorové části je poněkud "omalovánková". Nejspíše to ale byl záměr, neboť takto SW Squadrons připomíná staré tituly X-Wing či Tie Fighter. 
 
 
V rámci testů byla kvalita grafiky nastavena na nejvyšší (Ultra) a jak to vypadá, pokud má někdo ve výbavě alespoň GTX 1060 či RX 570, nemá ani důvod na kvalitě šetřit. Stačí se podívat na následující graf ukazující průměrné FPS v Ultra HD. 
 
 
I na slabší verzi GTX 1060 či na RX 570 si v takovém rozlišení zahrajeme při slušné snímkovací frekvenci kolem 40 FPS a to rozhodně není pravidlem. Na 60 FPS pak dosáhneme už s GTX verzemi Turingu a moderní RTX 3080 či rovnou 3090 dokáží saturovat i obnovovací frekvenci moderních herních monitorů, pokud by ji ty ovšem ve 4K nabízely. 
 
Zde tak tvůrci hry z Motive Studios pomocí enginu Frostbite odvedli velice dobrou práci co se týče optimalizace a lze říci, že by si jistě mohli dovolit implementovat i ray tracing, ale k tomu se neodhodlali. 


reklama