reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Steam dosáhl nového rekordu: 20 milionů současně připojených lidí

16.3.2020, Milan Šurkala, aktualita
Steam dosáhl nového rekordu: 20 milionů současně připojených lidí
Herní server Steam zaznamenal rekord v počtu současně připojených uživatelů. Zatímco počátkem února se dostal na téměř 19 milionů, nyní už to bylo více než 20 milionů. Aktivně hrajících lidí byla zhruba třetina.
Počátkem února jsme vás informovali, že počet současně připojených uživatelů platformy Steam překonal 18,8 milionů lidí. Přes tento víkend se ale podařilo překonat historický milník a dosáhnout více než 20 milionů. Přesné číslo činí 20.313.451 aktivních uživatelů, přičemž ne všichni byli také aktivními hráči nějaké hry. Toto číslo se vyšplhalo na téměř 6,4 milionu lidí.
 
Rekord Steamu
 
Nejpopulárnější hrou byl Counter-Strike: Global Offensive, který dosáhl maxima 1.024.845 současně hrajících hráčů, na druhém místě pak byla Dota 2 se 701.632 hráči a na třetím PUBG s 515.050 lidmi. Další hry už byly s výrazným odstupem, Tom Clancy's Rainbow Six Siege hrálo během minulých 24 hodin maximálně 196.352 lidí najednou a Grand Theft Auto V pak 173.546.
 
Důvodem pro tento nárůst jsou s velkou pravděpodobností opatření vztahující se ke koronaviru SARS-CoV-2, poněvadž mnoho států přistoupilo k omezení volného pohybu osob na svém území. Např. v Evropě už jich je i několik, kdy je dokonce "zakázán", není-li to nezbytně nutné a přes noc se k nim připojila i Česká republika.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama