reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Steam Hardware je oficiálně k dispozici

11.11.2015, Jan Vítek, aktualita
Steam Hardware je oficiálně k dispozici
Společnost Valve včera večer oficiálně uvedla na trh Steam Hardware, který zahrnuje potřebné počítače, ovladač i hardware k streamování her třeba do televizoru. Co všechno tedy máme k dispozici?
Firma Valve oficiálně uvedla Steam Hardware na trhy v USA, Kanadě a také v Evropě, přičemž sděluje, že celá tato platforma je určena pro PC, Mac a Linuxové hry a pochopitelně je propojena s celým Steamem. Nicméně na Steam OS budeme moci hrát pouze hry, které jsou kompatibilní i s Linuxem a jinak bude nutné využít stolní PC s Windows či Mac, z nějž se budou hry streamovat, a to pomocí hardwaru Steam Link. Ten má za úkol automaticky v lokální síti rozpoznat počítač, na němž běží Steam a pak už bude jednoduché zprovoznit hru zobrazenou třeba na velkém televizoru.




Steam Link


Ovládat ji budeme moci dle představ Valve nejlépe s pomocí nového Steam Controller, tedy gamepadu, jenž byl poměrně dlouho vyvíjen tak, aby si jej mohli oblíbit i PC hráči. To bude jeden z největších problémů nové platformy, tedy přimět tyto uživatele k opuštění klávesnice a myši (joysticku, volantu, atd.). Steam Controller se bude prodávat za cca 1500 Kč a stejnou částku bychom měli zaplatit i za Steam Link.




Steam Controller


A posledním kouskem skládačky jsou samotné počítače Steam Machines vybavené právě operačním systémem Steam OS. Zde už ale bude nabídka záviset na partnerech firmy Valve, jako je například ZOTAC se svým novým NEN. Každý si ale bude moci sestavit svůj počítač, neboť půjde o běžný PC hardware, na němž pouze běží Steam OS. Hotové Steam Machines budou k dispozici také od firem Alienware, Cyberpower a dalších. Přímo na nich budeme moci spustit na 1500 her, což tedy bude záviset i na jejich výkonu. K dispozici bude mnoho verzí a Valve udává, že jejich cena bude začínat na 450 USD.

Ovladač Steam Controller a zařízení Steam Link jsou již k dispozici na Amazonu a přímo v obchodu Steam.

Zdroj: TZ Valve.
reklama