reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Steam se brzy dočká přepracované herní knihovny

13.6.2019, Jan Vítek, aktualita
Steam se brzy dočká přepracované herní knihovny
Už delší dobu víme, že Valve se chystá přepracovat uživatelské rozhraní svého Steamu, což nemusí proběhnout všechno naráz. Opravdu brzy bychom se přitom měli dočkat nového rozhraní pro naše herní knihovny. 
Dnešní podoba knihovny opravdu není nejmodernější. Máme tu především seznam her v levé části, který zůstane i v nové podobě, ale nově tu bude u každé hry malá ikonka pro lepší orientaci. Hlavní změna se ale odehraje ve zbytku obrazovky, kde se vždy ukazovaly už stránky věnované jednotlivým vlastněným titulům.
 
 
V dnešní podobě tam máme přehled o nainstalovaných DLC, celkově odehraném čase, achievementech a pak také řadu odkazů na diskusi o hře, podporu, možnost napsat recenzi či se podívat na stránky hry přímo v obchodu.
 

Nová podoba knihovny bude zobrazovat i výchozí seznam her, v němž budou mít přednost nedávno zakoupené tituly a pak si budeme v něm moci filtrovat zbylé hry dle toho, zda jsou či nejsou nainstalované a pak si je i řadit dle různých kritérií.

Půjde tak především o organizaci herní knihovny, která bude v hlavním přehledu zvýrazňovat i takové tituly, které se nedávno dočkaly aktualizace, takže pro vývojáře to bude i další možnost, jak upozornit na novinky. Dosud nám Steam přitom aktualizoval hry na pozadí a když se uživatel o to nezajímá a neotevře si okno s probíhajícími či právě dokončenými aktualizacemi, může mu leccos uniknout.
 
Nová podoba bude k dispozici během několika týdnů, ovšem zatím v podobě otevřené bety. Více nových materiálu najdete na Steamdb


reklama