reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

SteelSeries oživuje letitou myš Sensei pro praváky i leváky

3.10.2019, Jan Vítek, aktualita
SteelSeries oživuje letitou myš Sensei pro praváky i leváky
SteelSeries sensei byla představena už v roce 2009 a nyní se na trh vydává její nová a vylepšená verze. Ta má nabídnout stejně jako původní model souměrné tělo pro praváky i leváky. A co dál?
Společnost SteelSeries se obecně navrací ke značce Sensei. Přichystala její obrodu a to se týká i původní myši Sensei, která nyní přichází v podobě Sensei Ten vybavená zbrusu novým senzorem a také tlačítky, která slibují výdrž 60 milionů stisků. A že jde o novou myš, pak pochopitelně nesmí chybět programovatelné RGB podsvícení. 
 
 
Sensei Ten se dle tiskové zprávy nejmenuje dle anglické číslovky, ale dle japonského výrazu "nebeský", i když by právě na číslovku 10 ukazovalo to, že původní verze přišla na trh před deseti lety, ale to je nakonec jedno. Myš je sice vybavena bočními tlačítky umístěnými vlevo, na než prsty levé ruky jen obtížně dosáhnou, ovšem to samé máme i na pravém boku, takže tvar i s ohledem na výbavu je zcela souměrný. Právě proto si původní Sensei oblíbili i leváci. 
 
 
Nový model je vybaven senzorem TrueMove Pro, který je dle výrobce tím nejlepším z aktuální nabídky, což je vskutku odvážné tvrzení. Tento senzor má ve specifikacích 18.000 CPI, 450 IPS a 50G, což se týká rozlišení, schopnosti sledovat rychlý pohyb (IPS jako palce za sekundu) a akcelerace. Použitá tlačítka pak mají vydržet 60 milionů stisků, což se může týkat pouze hlavní dvojice, ale to už nám tiskovka nesděluje. 
 
Dále se výrobce chlubí procesorem, který je schopen vyhodnocovat každý jednotlivý snímek senzoru a zachytit sebemenší pohyb. Myš pak nemá mít problémy ani v případě, kdy ji hráč často zvedá z podložky a přesouvá vzduchem, i když to prostě vždy závisí na tom, do jaké výšky od povrchu myš ještě reaguje. 
 
SteelSeries Hyper Durable Build je zase vzletný název pro fyzické provedení těla myši, které má být jak odolné, tak lehké. Nicméně to nám vždy ukáže až čas, však fyzickou odolnost nám dnes slibují všichni výrobci.
 
SteelSeries Sensei Ten byla přidána do nabídky výrobce s cenou 79 eur. 


reklama