reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
17.5.2022, Jan Vítek, aktualita
V Intelu právě probíhá historicky největší snaha o založení firemních odborů, jíž se má přímo účastnit přes 350 zaměstnanců. Ti se scházeli již přibližně rok a nyní společně vyzývají firmu, aby uznala jejich zatím neoficiální organizaci.
Don Q (239) | 17.5.202216:14
Takže si to shrňme: RadecekH není primitiv, je slušný a nikdy nebyl v odborech ;­-­). A takových podobných klenotů je všude plno, naivně se domnívají, že jim patří svět.
Odpovědět3  0
RadecekH (810) | 17.5.202220:24
Komu jinému patří svět, když ne kapitalistům? Myslíte, že vám ukňouraným sockám? Nejste schopni se postarat ani o sebe, ale hrozně rádi byste kecali do toho, jak má fungovat společnost.
Odpovědět1  3
wendak (449) | 19.5.202219:59
Probuď se, toto platilo ve 20. století, dnes už jsme jinde, jen Radeček se zasekl. Dnes už ii kapitalisti i korporáty uvědomují, že se obě skupiny potřebují navzájem a pokud někdo uvažuje jinak, pak tu dlouho nebude.
A s tykáním nemám problém, obzvlášť mladším než jsem já ;)
Odpovědět0  0
Jardadoma (1505) | 17.5.202210:48
Zajímavé. Já vždycky slyšel, když se ti ve firmě nelíbí, tak můžeš jít dělat jinam. Že by to v kapitalismu bylo jinak?
Odpovědět0  5
RadecekH (810) | 17.5.202211:25
Možná by to chtělo nezobecňovat názor 350 pomatenců ze 120 000 zaměstnanců. Když po roce působení nedokázali sehnat víc oveček, je to celkem dobrá zpráva, která svědčí o tom, že 99,7 % zaměstnanců Intelu stále chápe, co to je kapitalismus.
Odpovědět0  7
631275 (287) | 17.5.202213:42
@ Jardadoma
Hmm,
- pokud tahle věta zazní, tak nejspíš z úst nějakého středního managementu, od zaměstnanců ji člověk moc neslýchá.

- tahle věta nereflektuje aktuální situaci na trhu práce. Rozhodně tedy ne tam, kde je vyžadována kvalifikovaná pracovní síla.

- ... a ne, tohle jde říci právě jen v kapitalismu. Případně v nějakém jiném zřízení, které má trh práce.

- situace v intelu není v rozporu s uvedenou větou, takže proč to píšete? Když se jim nelíbí, tak můžou jít. Ale to nevylučuje, že předtím než půjdou, tak se pokusí svoji pozici vylepšit. Jde o kontext. Když je v hospodě narváno a všichni koukají na fotbal, tak asi bude marné, abych já samotný žádal o změnu programu na telenovelu. Když ale budu v dané hospodě pořádat oslavu narozenin a budu významný host nebo nás bude dostatečný počet, tak bych hostinskému bez problémů řekl, ať s tím řevem jde někam, nebo se my dekujeme a jdeme utrácet ke konkurenci.
Takže furt je to o poptávce a nabídce a o tom, jak jednou jeden potřebuje druhého a jindy je to naopak.
Odpovědět5  0
DarkRichelieu (1230) | 17.5.202215:46
Z pohledu zaměstnance: Nejdřív se to pokusíš změnit v práci, nebo vylepšit svojí pozici, postavení atd. Pak až teprve si hledám jiné, nebo zůstávám, podle toho co je pro mě lepší.
Z pohledu zaměstnavatele: Nejdřív budu dělat mrtvého brouka, nebo se ho­/´jich zbavím co nejdřív, než přistoupím­/nepřistoupím na jejich podmínky. Podle toho co je pro firmu nevýhodnější.

Vždy je to otázka nabídky a poptávky, takže kapitalismus je zachován. Z pohledu zaměstnance, já nabízím svůj čas a schopnosti. Z pohledu zaměstnavatele, já nabízím peníze za váš čas a schopnosti. Pokud je to vyrovnané, tak je to dobré pro obě strany. Pokud je míč na jedné straně, tak vždy je to nevýhodné pro jednu z těch stran a z kapitalismu se stává buď vykořisťování zaměstnanců, nebo opačně pro zaměstnavatele velká zátěž.
Odpovědět4  0
Don Q (239) | 17.5.20228:34
Intelu teče do bot už dlouho. Problémy se množí. Tak to dopadá, když topmanagement usne na vavřínech. Doporučuji přikoupit zpětná zrcátka, těch není nikdy dost.
Odpovědět4  4
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.