reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Strategická hra Civilization poslouží ke školní výuce

25.6.2016, Jáchym Šlik, aktualita
Strategická hra Civilization poslouží ke školní výuce
Šest let stará strategie Civilization V vyjde příští rok v přepracované verzi s názvem CivilizationEdu, která bude určena k výuce na amerických středních školách. Za projektem stojí stejní lidé, kteří ke školnímu využití upravili hru Minecraft.
Společnosti GlassLab Games, která se snaží využít už existující herní tituly k výuce na školách, se po hře MinecraftEdu podařil další zajímavý kousek. Ve spolupráci s vývojářským studiem 2K vydá přepracovanou verzi slavné tahové strategie Civilization V, které byla vydána v roce 2010 a po celém světě se prodala v osmi milionech kopiích. Upravená hra s názvem CivilizationEdu by měla být od podzimu 2017 používána při výuce na amerických středních školách. Učitelé budou mít navíc přístup k videím, učebním plánům a dalším materiálům, které jim umožní hru při vzdělávání studentů využít efektivním způsobem.

Tisková zpráva uvádí, že CivilizationEdu „poskytne studentům příležitost kriticky myslet a vytvářet historické události, vyhodnocovat geografické důsledky svých ekonomických a technologických rozhodnutí, zapojit se do systémového myšlení a experimentovat s kauzálními a korelačními vztahy mezi vojenským, technologickým, politickým a sociálně-ekonomickém rozvojem.“ Učitelé budou moci sledovat statistiky svých studentů na zvláštním on-line portále. Konkrétnější podoba hry zatím oznámena nebyla, ale v samotném herním postupu se toho s největší pravděpodobností moc nezmění.




Ukázka ze hry Civilization V


Pro ty, kdo už mají školní léta za sebou, připomínáme další dobrou zprávu. Herní série Civilization letos slaví pětadvacáté výročí, ke kterému vývojáři svým fanouškům nadělí hru Civilization VI. K jejímu vydání pro počítače s Windows by mělo dojít 21. října, plánován je také port na OS X a Linux.

Zdroj: Engadget.com
reklama