reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Streamovací platformu Twitch zaplavily stížnosti na porušení copyrightu

10.6.2020, Milan Šurkala, aktualita
Streamovací platformu Twitch zaplavily stížnosti na porušení copyrightu
Mnozí uživatelé streamovací platformy Twitch mají velký problém. Recording Industry Association of America (RIAA) totiž začala hledat hříšníky porušující práva k hudbě a videu, těm tak nyní hrozí permanentní ban z platformy.
Další velký problém s autorskými právy mají uživatelé streamovací platformy Twitch. Mnozí z nich ve svých klipech (především z let 2017-2019) měli hudbu a videa, která má pod palcem Recording Industry Association of America (RIAA) a ta se jako obvykle dožaduje svých práv. Uživatelům, jejichž klipy neoprávněně obsahovaly chráněný obsah, byly zaslány požadavky na odstranění obsahu dle Digital Millennium Copyright Act (DMCA), což jim přináší mnoho komplikací. Twitch i jeho uživatelé na to musí reagovat.
 
Twitch logo
 
U některých to znamená v podstatě smazání velké části svých klipů, někdy i všech. U streamerů, kteří zde mají desítky tisíc klipů, to bez možnosti dávkového mazání znamená hodně práce. To však není pro streamery jediný problém. Tím dalším je fakt, že jde o porušení podmínek služby a za tři taková porušení může následovat trvalý ban. Mnoho streamerů tak má bez varování i několik porušení najednou a hrozí jim vyloučení z platformy. Twitch nyní alespoň pracuje na způsobu, jak streamerům usnadnit lokalizaci závadných klipů a jejich mazání.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama