reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Sun a Fujitsu uvádějí další generaci serverů SPARC Enterprise

29.7.2008, Jan Vítek, aktualita
Sun a Fujitsu uvádějí další generaci serverů SPARC Enterprise
Společnosti Sun Microsystems a Fujitsu přicházejí s novou generací serverů SPARC Enterprise, které využívají čtyřjádrové procesory SPARC64, jež mají oproti minulým řešením nabídnout až 80procentní nárůst výkonu. Mezi silné stránky také má...
Společnosti Sun Microsystems a Fujitsu přicházejí s novou generací serverů SPARC Enterprise, které využívají čtyřjádrové procesory SPARC64, jež mají oproti minulým řešením nabídnout až 80procentní nárůst výkonu. Mezi silné stránky také má patřit dobrá škálovatelnost a virtualizační technologie pro podnikové HPC aplikace.



Nová řada obsahuje následující modely SPARC Enterprise: M4000, M5000, M8000 a M9000, které pracují s operačním systémem Solaris. Procesory SPARC64 VII mají také nabídnout nejen vyšší výkon, ale také o 44 procent nižší spotřebou energie na jádro než SPARC64 VI. Dle firmy budou také SPARC64 VII v nabídce jako upgrade pro stávající systémy.



Firma Sun se také pochlubila, že její SPARC Enterprise M9000 se systémem Solaris 10, aplikací SAP ERP Release 6.0 a databází Oracle Database 10g vytvořil nový rekord ve standardizovaném benchmarku SAP Sales and Distribution (SD), kde o 10,5 procent překonal 35 400 uživatelů podpořených serverem IBM Power 595 POWER6 a o 30,3 % překonal 30 000 uživatelů benchmarku SD, které podpořil server HP Integrity Superdome SD64B. Další informace o výsledcích nových Sunů naleznete zde.

Zdroj: TZ Sun
reklama