reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Sun u nás představil druhou generaci architektury UltraSPARC T2

1.2.2008, Jan Vítek, aktualita
Sun u nás představil druhou generaci architektury UltraSPARC T2
Na konferenci v Praze představila společnost Sun své nejnovější procesory UltraSPARC T2. Setkání se zůčastnilo na 130 zákazníků, partnerů a odborné veřejnosti. Jaroslav Malina, vedoucí partnerského prodeje českého Sunu, již na začátku akce...
Na konferenci v Praze představila společnost Sun své nejnovější procesory UltraSPARC T2. Setkání se zůčastnilo na 130 zákazníků, partnerů a odborné veřejnosti. Jaroslav Malina, vedoucí partnerského prodeje českého Sunu, již na začátku akce zmínil 225procentní meziroční růst prodejů tohoto procesoru. Dále se program ubíral cestou ekologie, kdy se ve spojení s ní zmínily technologie procesorů UltraSPARC T2 určené úspoře spotřeby.



Dále se zmínily další aktivity Sunu z oblasti ekologie - například, že v novém datacentru byly o 70 procent sníženy náklady na prostor, výkon a chlazení a o 72 procent energetické zatížení. Následovalo další velké téma - virtualizace, ovšem také z pohledu dalších úspor. To si vzal na starost Ladislav Pecen z českého Sunu. Ten také popsal možnosti virtualizace na úrovni hardwaru i operačního systému ve spojení s řešeními Sunu. Byl to například koncept virtuálního desktopu s ukázkou Sun Ray 2 a přístupu k němu z různých míst.



Poté se Pavel Růžička rozpovídal o 100 řešeních s procesory UltraSPARC T1 a T2 u nás a poslední přednáškou představil Lukáš Rovenský operační systém Solaris 10 a jeho novinky. Zmínil také komunitní projekt Open Solaris, jenž našel příznivce i v České republice. Ohledně toho se sluší zmínit, že OpenSolaris Developer Conference se uskuteční od 25. do 27. června 2008 v Praze.

Zdroj: TZ Sun
reklama