reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Super Speed data s externím USB 3.0 diskem od Seagate

7.1.2010, René Pfeifer, aktualita
Super Speed data s externím USB 3.0 diskem od Seagate
Veletrh CES (Consumer Electronics Show) v Las Vegas obvykle představuje novinky z IT pro následující rok a naznačuje tak, jakým směrem se bude branže vyvíjet. V oblasti storage to letos vypadá na boom USB 3.0 rozhraní. Včera jsme psali o...
Veletrh CES (Consumer Electronics Show) v Las Vegas obvykle představuje novinky z IT pro následující rok a naznačuje tak, jakým směrem se bude branže vyvíjet. V oblasti storage to letos vypadá na boom USB 3.0 rozhraní.




Včera jsme psali o 3,5“ řešení od rivala, dnes krátce představíme 2,5“ přenosný disk Seagate BlackArmor PS110 USB 3.0. Výrobce vkládá do elegantní 12,5 mm tenké krabičky 2,5“ pevný disk s rychlostí otáček 7 200 a kapacitou 500 GB. Nové rozhraní USB 3.0 slibuje teoreticky až 10násobné navýšení rychlosti proti starší verzi 2.0. Seagate ovšem zůstává nohama na zemi, když v reálu nabízí zrychlení 3násobné, tedy trvalý přenos dat rychlostí 100 MB/s.




Seagate dále počítá s počáteční malou penetrací nového rozhraní, proto svůj přírůstek v rodině BlackArmor dodává v toolkitu pro notebooky, který kromě příslušných kabelů obsahuje i USB 3.0 adaptér ve formě karty do ExpressCard slotu. Externí disk PS110 je dále vybaven zálohovacím softwarem, vyvinutým ve spolupráci s firmou Acronis. Umožní tak uživatelům snadné automatické zálohování systému i jednotlivých dat s šifrováním AES 256-bit. Kompletní softwarovou výbavu doplňuje utilita SafetyDrill+ pro obnovu dat tzv. bare-metal způsobem (bez nutnosti předchozí instalace operačního systému).

Zbývá jen dodat, že externí disk BlackArmor PS110, model ST905003BPA1ES-RK, můžete objednávat již nyní na Seagate.com za doporučenou cenu $179.99 (cca 3 300 Kč). Cena a dostupnost v našich obchodech prozatím známa není.


Zdroj: TZ Seagate
reklama