reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

SuperO už ukázalo desky pro Intel Kaby Lake

9.11.2016, Jan Vítek, aktualita
SuperO už ukázalo desky pro Intel Kaby Lake
Společnost Supermicro má vlastní herní značku SuperO, pod níž dodává na trh i základní desky. Nyní sama zveřejnila nové modely s čipsety Z270 a H270 určené pro přicházející procesory Kaby Lake od Intelu.
Intel z tohoto zveřejnění informací o nových deskách s čipsety Z270 a H270 asi moc nadšený nebude (aktuálně už jsou informace o nich nedostupné), ale to my nemusíme řešit. Podívejme se raději na to, co nabídnou nové základní desky značky SuperO určené pro Kaby Lake, jež ponesou stále socket LGA 1151 využívaný i aktuálními Skylake. Značka SuperO mimochodem nedávno dostala i vlastní webové stránky a už je také aktivní na Facebooku a Twitteru.





Máme tu jednak model SuperO C7Z270-CG v černo-zeleném provedení, který vypadá na to, že je mezi uvedenými deskami ten druhý nejlepší. Dokazuje to třemi sloty PCI Express 3.0 x16 (rozvržení linek není známé) a dále má tři PCI Express 3.0 x1, sloty pro DDR4 DIMM s kapacitou až 64 GB, pro moderní SSD také dva sloty M.2 a dokonce také dva U.2 vedle šesti zelených SATA 6 Gbps.





Pak tu je další dvojice desek formátu ATX, a to jednak SuperO C7Z270-PG také s čipsetem Z270 a podobnými vlastnostmi, ale již čtyřmi dlouhými sloty PCI Express 3.0 x16 a jedním PCI Expres 3.0 x4. Jinak její výbava vypadá podobně. Na obrázku napravo od ní je v černo-červeném provedení model SuperO C7Z270-CG-L se dvěma dlouhými PCI Express 3.0, třemi krátkými s jednou linkou a jedním čtyřlinkovým. Tato deska má již výrazně odlišné rozložení prvků od úvodní dvojice a pravděpodobně ponese také jednodušší napájení, a bude tak i levnější.





Nakonec tu máme SuperO C7H270-CG-ML, která má jako jediná z uvedených čipset H270 a také formát Micro ATX, takže i daleko méně portů. Mezi ně patří PCI Express 3.0 x16, x4 a x1, pak pouze jeden slot M.2 a standardní počet šesti SATA 6 Gb/s.

Všechny tyto desky přijdou na trh nejdříve na začátku příštího roku, kdy budou představeny také procesory Kaby Lake. Ty dle dosavadních uniklých testů nabídnou z hlediska hrubého výkonu to samé co Skylake, čili stejný výkon při dané frekvenci. Rychlejší tak budou asi pouze díky tomu, že mají nabídnout vyšší takty než jejich přímí předchůdci.

Zdroj: Hexus.net
reklama