reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Symantec uvádí metodu boje proti mutujícím škodlivým kódům

6.10.2010, Jan Vítek, aktualita
Symantec uvádí metodu boje proti mutujícím škodlivým kódům
Společnost Symantec v tiskové zprávě představila technologii Ubiquity, která je označena za průkopnickou metodu boje s mutujícím škodlivým kódem. Využívá zpětnou vazbu komunity uživatelů k tomu, aby získala hodnocení důvěryhodnosti, zvýšila...
Společnost Symantec v tiskové zprávě představila technologii Ubiquity, která je označena za průkopnickou metodu boje s mutujícím škodlivým kódem. Využívá zpětnou vazbu komunity uživatelů k tomu, aby získala hodnocení důvěryhodnosti, zvýšila výkon a omezila falešné poplachy.



Ubiquity byla vyvíjena po dobu 4 let a nyní umožňuje společnosti Symantec využít anonymní vzory použití softwaru více než 100 milionů jejích zákazníků. Tím by měla dokázat chránit proti mutujícím hrozbám, které by jinak obešly klasicky řešené zabezpečení. Ty vyžadují, aby vývojáři bezpečnostního software škodlivý kód nejdříve zachytili, analyzovali a aktualizovali antivirové databáze, ovšem v minulém roce bylo firmou Symantec zachyceno na 240 milionů unikátních vzorků hrozeb, z nichž každá byla zjištěna v průměru v méně než 20 počítačích a některé i pouze na jednom.

Nová metoda využívá kontext každého souboru – jeho původ, stáří a jakým způsobem se k němu staví komunita uživatelů společnosti Symantec – místo toho, aby odvozovala hodnocení bezpečnosti souboru od jeho obsahu. To můžeme označit za plně komplementární metodu. Symantec nám také slibuje omezení antivirového prověřování díky tomu, že si Ubiquity všímá pouze souborů, které identifikovala jako rizikové. Díky tomu bude méně zatěžovat počítač. Dále se máme dočkat jen minima falešných poplachů a ochrany na základě zásad pro podniky.

Nasazena bude v široké řadě podnikových produktů připravovaných pro příští rok a prvním z nich bude Symantec Web Gateway.

Zdroj: TZ Symantec
reklama