reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Synology a samostatný síťový video rekordér NVR216

27.11.2015, Jan Vítek, aktualita
Synology a samostatný síťový video rekordér NVR216
Společnost Synology zařadila do nabídky síťový video rekordér NVR216, který je určen pro záznam a práci se záznamem bezpečnostních IP kamer. Podporuje dle své varianty 4 nebo 9 kamer a pracovat může i jen sám o sobě.
To znamená, že k jeho využití nepotřebujeme počítač nebo jiné zařízení. Samotný NV216 je totiž vybaven potřebnými rozhraními na to, abychom k němu připojili monitor, klávesnici a myš a využili jej třeba i pro prohlížení internetových stránek. Dle výrobce se tak bude hodit především tam, kde není k dispozici prostor pro instalaci počítače





Synology NVR216 je vybaven dvěma diskovýi šachtami pro SATA disky či SSD a vzadu má kromě ventilátoru, napájecího konektoru a otvoru pro zámky Kensington také řadu rozhraní. Mezi ta patří 3,5mm audio vstup i výstup, jeden USB 3.0, výstup HDMI (až 1080p), dva USB 2.0, gigabitový Ethernet a nakonec tu je ještě eSATA pro rozšíření kapacity o další dva disky v expanzním boxu DX213.





Omezení na 4 nebo 9 kamer je pak dáno licencí, ne hardwarem. Ten v každém případě zvládne přehrávat až 9 kanálů v rozlišení 720p/30 FPS, přičemž v takovém případě má NVR216 spotřebovat jen 14 W. Využívá se pro to apllikace Surveillance Station, která slouží pro správu záznamů a jejich přehrávání, třeba ze všech kamer naráz. Vedle toho je k dispozici mobilní aplikace DS Cam pro iOS a Android, která nám dá také nahlédnout do zaznamenaných videí.

NVR216 je vybaven jistým dvoujádrovým 1GHz SoC (nepochybně ARM) a dále má 1 GB paměti DDR3, jeho rozměry jsou 226 x 165 x 100 mm a hmotnost 0,9 kg (pochopitelně bez disků). Veškeré specifikace najdete na stránkách výrobce (viz zdroj).

Cena NVR216 se liší podle toho, zda jde o verzi se 4 nebo 9 licencemi. Se 4 jej seženeme za cca 11.000 Kč s DPH a devítilicencová verze stojí asi 15.000 Kč. Rozptyl cen je ale značný.

Zdroj: TZ Synology
reklama