reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
5.7.2022, Milan Šurkala, aktualita
Synology představilo nový NAS DiskStation DS1522+, který přináší nemalé možnosti rozšiřování. Kdo chce, může ho upgradovat až na podporu 10GbE, stejně tak lze diskovou kapacitu navýšit z původních 5 až na 15 diskových jednotek.
wattar (72) | 7.7.20228:40
U Synology jde pěkně vidět, jak je ve vývoji HW ­(a spousta SW funkcí taky chybí­) o pár let pozadu, proto používám pro nasazování už jen QNAP NASy.
Odpovědět0  0
gorgussien (10) | 9.7.20228:54
O tom, že Syno má hw za Q­-NAPem netřeba diskutovat. Já jsem chtěl přejít na Q­-NAP kvůli politice Synology vendor­-lock­-in s HDD pro 8šachty a vejš. Bohužel mi nikdo z Q­-NAPu nenabídl alternativu k Syno high availability a nástroji Active Backup 4 Business. Takže o SW bych se vyjadřoval velmi opatrně.
Odpovědět0  0
wattar (72) | 9.7.202212:14
Naopak, pořád stojím za tím, že i SW mají také zajímavější ­(rozmanitější­), např. HybridMount, QuTScloud a další. Qtier v levných NAS je taky skvělá věc a teď mě vyloženě příjemně překvapili s aplikací pro zálohy­/obnovu­/migraci WordPressu. Otázku HA jsem se ptal na distributorském letošním setkání, kde mezi spousty výrobců byl i QNAP a lidi od nich zmínili, že Taiwancům se nezamlouvá řešení aktiv ­- pasiv, jak to má Synology, protože při výpadku hlavní NAS, než dojde k přepojení na sekundární dochází ke ztrátam dat a spíše se zaměřili na řešení aktiv ­- aktiv, které nabízí ale v enterprise nabídce. Navíc prý dle celosvětové statistiky HA aktiv ­- pasiv vyžadovala velmi malá skupina zákazníků, takže asi proto to prý nenabízí. Co ale zmínil jejich šéf, tak je možnost využití SnapSync mezi dvěma NAS s QuTS hero, což do jisté míry nabízí opravu realtime ZFS synchronizaci, což je zase na jiném levelu. AB4B byla další otázka jiného zákazníka, co jsem tam pozoroval a směrem od lidí z QNAP zaznělo, že vlastně jediná věc, která jim v zálohovací­/synchronizařní­/obnovovací chybí je možnost zálohovat klasické kompy­/notebooky nebo fyzické servery, ale to prý je vyloženě za dveřmi, kdy tuto vlastnost přidají do jejich stávající aplikaci ­(teď nevím jestli to bude v HBS3 nebo HDP, už si to nepamatuju, ale zmiňovali to tam v diskuzním panelu­).
Odpovědět0  0
gorgussien (10) | 10.7.202222:47
AD HA ­- enterprise je od kolika $ vejš ? K tomu AB4B ­- to není: ­"jediná věc, která jim v zálohovací​­/synchronizařní​­/obnovovací chybí­", to je ale JEDINÁ věc kvůli které to dává smysl. Obnova stanice ­- serveru ­- na bare metal nebo do virtuálu. Navíc vše stran BACKUPU pod kontrolou z jednoho NASu. Tendle cyklus obměny HW vyhrálo Synology. Uvidíme co ten další.
Odpovědět0  0
sroobik (602) | 6.7.202217:54
ste zabudli to najdolezitejsie = cenu = 699$ Takze rychlo nech tu je 2diskovy model za 300­-400 a ide sa do neho.
Odpovědět2  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.