reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Synology DS215j: osobní NAS s dvoujádrovým CPU

25.11.2014, Jan Vítek, aktualita
Synology DS215j: osobní NAS s dvoujádrovým CPU
Společnost Synology vysílá na trh nový dvoudiskový NAS DS215j, který je vybaven novým dvoujádrovým procesorem, který oproti přímému předchůdci slibuje podstatně rychlejší zápis i jiné operace.
Synology DS215j je tedy přímým následovníkem modelu DS213j, který byl uveden na trh v květnu minulého roku. Novinka dostala do vínku nový dvoujádrový procesor s vlastní jednotkou FPU pro výpočty v plovoucí řadové čárce, k němu 512 MB DDR3 RAM, po jednom portu USB 3.0 a 2.0 a samozřejmě i gigabitový ethernetový port RJ-45. DS213j měl přitom pouze dva porty USB 2.0 a žádný 3.0.





Jedná se o NAS s klasickým zpracováním, jaké jsme mohli vidět už několikrát, takže jde o bílou plastovou skříňku s kontrolkami a vypínačem vepředu, která však není vybavena klasickými šuplíky. Namísto toho musíme otevřít její kryt a disky našroubovat dovnitř, takže se snadnou výměnou stylem hot-swap zde nepočítejme. Na zadní straně se nachází velký ventilátor a pod ním už jen vyjmenované porty plus napájecí konektor a otvor pro zámky Kensington, čili nic zvláštního.

Synology slibuje, že DS215j bude mít oproti starší verzi rychlejší zápis (respektive upload), takže konkrétně má dosáhnout 111,41 MB/s při downloadu a 87,49 MB/s při uploadu. Samozřejmostí je, že běží na systému Synology DiskStation Manager 5.1 (DSM), přičemž my můžeme tento NAS využít také jako základnu dohledové stanice pro připojení a záznam obrazu IP kamer. NAS podporuje až 10 streamů v 720p při až 240 FPS, ovšem základní licence je pro dvě.

Co se týče dalších specifikací, pak spotřeba by měla být v porovnání se starší verzí nižší, takže v plném provozu to bude kolem 13,4 W (oproti necelým 20 W). Ovšem po vypnutí obou disků DS215j spotřebuje 5,3 W, zatímci DS213j má udávaných 3,65 W. Hlučnost má být 18,5 dB a nainstalované disky mohou mít dle specifikací maximální kapacitu 6 TB každý a interně se formátují na EXT4, ovšem externě NAS podporuje také EXT3, systémy FAT, NTFS a také HFS+ (to však pouze čtení maximálně 2TB oddílů).

Další specifikace naleznete na stránkách výrobce (viz zdroj).
 
Zdroj: TZ Synology
reklama