reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Synology DS216+: dvoudiskový NAS s Celeronem

29.1.2016, Jan Vítek, aktualita
Synology DS216+: dvoudiskový NAS s Celeronem
Synology si v závěru minulého roku připravilo NAS DiskStation DS216 vybavený procesorem Marvell Armada. Nyní přichází na řadu verze DS216+, která již nespoléhá na procesor ARM, ale na Celeron N3050 od Intelu, čili x86.
Synology DiskStation DS216+ je dvoudiskový NAS určený pro domácnosti a malé kanceláře, jenž je vybaven procesorem Intel Celeron N3050 s podporou AES-NI. Díky tomu by měl zvládnout šifrování a dešifrování dat bez znatelného poklesu v datové propustnosti. I pak dokáže naplno vytížit gigabitový Ethernet s propustností 113 MB/s při stahování a 109 MB/s při uploadu dat. Zvládne také převod videa v H.264 z rozlišení 4K do 1080p v reálném čase, pokud to snad někdo bude potřebovat.





DiskStation DS216+ je vybaven dvěma interními pozicemi, jež ale můžeme doplnit externím diskem zapojeným do zadního červeného eSATA. Dále tu je nezbytný ethernetový RJ-45, dva zadní porty USB 2.0 a jeden přední USB 3.0. Většinu zadního panelu pak zabere ventilátor pro chlazení disků i celého systému.





DS216+ běží jako obvykle na systému DSM (DiskStation Manager) a využívá pro interní disky vedle EXT4 i souborový systém Btrfs, přičemž podporuje ochranu dat vytvářením snapshotů, zrcadlení metadat nebo zabudovanou kontrolu integrity dat. DSM pak umožní využít řadu různých aplikací, díky nimž můžeme třeba přehrávat multimédia na televizorech s podporou DLNA nebo na zařízeních s AirPlay a Chromecast, připojit a spravovat IP kamery nebo synchronizovat data mezi PC, NAS a cloudem.

Více informací se dozvíte na stránkách výrobce (viz zdroj).

Zdroj: TZ Synology
reklama