reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Synology SRM 1.1 pro chytřejší router

19.7.2016, Jan Vítek, aktualita
Synology SRM 1.1 pro chytřejší router
Společnost Synology se pochlubila novou verzí systému Synology Router Manager (SRM) 1.1, která je určena pro její moderní router RT1900ac. Ten má být díky ní chytřejší, bezpečnější a celkově dostane více možností.
Synology Router Manager (SRM) 1.1 je operační systém či firmware pro router RT1900ac, jehož možnosti jsou díky němu dále rozšířeny. Synology tento systém označuje za "velký milník" na cestě k budoucím bezdrátovým routerům, jež dostanou nové nástroje a nové funkce pro praktičtější a bezpečnější domácí brány k Internetu. Co je tedy nového?





Smart Connect: automatické připojení síťových zařízení v tom aktuálně nejvýhodnějším pásmu (2,4 GHz nebo 5 GHz) dle kritérií, které můžete sami snadno nastavit.
Smart WAN: pro co nejlepší dostupnost sítě je nově k dispozici připojení přes dvě síťová rozhraní a také nastavení automatického přepnutí v případě výpadku či funkce rozložení zátěže (load balancing). Nastavit si můžeme příslušná pravidla pro přesměrování.
Reporty provozu: tvorba detailních analýz provozu routeru ve zvoleném období. Užitečné pro zjištění, zda nějaká zařízení či aplikace nevyužívají datovou šířku až příliš, nebo zda tu není nějaký bezpečnostní problém.
Prevence narušení: se systémem detekce narušení (|IDS) a prevence narušení (IPS) je možné nechat SRM 1.1 beta analyzovat síťový provoz kvůli detekci a blokování škodlivých balíčků a požadavků k přístupu do lokální uživatelské sítě.
Filtrování dle obsahu: rodičovská kontrola a filtrování provozu sítě, nyní integrováno s Google SafeSearch. Kromě toho je možné přidat nastavitelné profily pro dolaďování a blokování přístupu jednotlivých uživatelů.
Synchronizace souborů a záloha: na SRM 1.1 můžete spustit balíček Synology Cloud Station Suite, který z routeru vytvoří privátní server pro synchronizaci souborů či okamžitou zálohu dat z Windows, Mac a Linuxových počítačů.


Synology Router Manager (SRM) 1.1 je už dostupný pro instalaci na zařízení Synology Router RT1900ac (viz zdroj).

Zdroj: TZ Synology
reklama