reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Syrská "elektronická armáda" hacknula webové stánky americké armády

10.6.2015, Milan Šurkala, aktualita
Syrská "elektronická armáda" hacknula webové stánky americké armády
Máme tu další kybernetický útok na USA. Tentokrát syrská elektronická armáda SEA zaútočila na internetové stránky americké armády, nahradila je vlastním obsahem a k útoku se přihlásila také na svém účtu na Twitteru.
Je to jen pár dní, co (pravděpodobně čínští) hackeři zaútočili na americký úřad Office of Personnel Management a získali data 4 milionů Američanů pracujících pro vládu. Nyní tu máme další útok, podle všeho ale mnohem méně nebezpečný. Syrian Electronic Army, která podporuje režim Bashara al-Assada, hacknula internetové stránky americké armády Army.mil a nahradila je vlastním obsahem.
Na internetu se pak objevily hlášky jako "Your commanders admit they are training the people they have sent you to die fighting" a "Hacked by the Syrian Electronic Army". Protože stránky jsou jen prezentační, nemělo by jít tentokrát o žádný únik citlivých dat. Nejde o první útok této organizace na americké organizace nebo média. V minulosti napadla už také různá média jako CNBC, Forbes, Chicago Tribune a minulý měsíc např. Washington Post. V roce 2013 pak byl napaden účet twitterový účet Associated Press, který falešně oznamoval, že byl napaden Bílý dům.

Zdroj: nationaljournal.com, usatoday.com
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama