reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Tablet BlackBerry PlayBook se chystá na trh

13.6.2011, Jan Vítek, aktualita
Tablet BlackBerry PlayBook se chystá na trh
Společnost Research in Motion (RIM) se chystá v blízké době představit nové tablety BlackBerry PlayBook také jinde než v USA a Kanadě, kde je zákazníci mají k dispozici už od dubna. Konkrétně se mají dostat během následujících 30 dní do...
Společnost Research in Motion (RIM) se chystá v blízké době představit nové tablety BlackBerry PlayBook také jinde než v USA a Kanadě, kde je zákazníci mají k dispozici už od dubna. Konkrétně se mají dostat během následujících 30 dní do 16 zemí, kam patří Velká Británia, Nizozemí, Španělsko, Německo, Francie, Itálie a některé neevropské země. Naše země tedy do tohoto výčtu zahrnuta není, ale čeští prodejci (tedy minimálně jeden) na PlayBook již reagují, a tak nebude na škodu, když si tento model připomeneme.



Cena nového tabletu RIM je v USA mezi 500 a 700 USD, za něž dostaneme 7" obrazovku s rozlišením 1024 x 600 a kapacitní dotykovou vrstvou, dále 1GHz dvoujádrový procesor od Texas Instruments s grafickým jádrem PowerVR SGX540, k tomu 1 GB RAM, 5Mpix zadní kameru a 3Mpix přední pro komunikaci, rozhraní Wi-Fi 802.11 a/b/g/n i Bluetooth 2.1 + EDR, stereo reproduktory, modul GPS, akcelerometr, gyroskop, digitální kompas a také rozhraní micro USB a micro HDMI. Na přístroji běží BlackBerry Tablet OS.

Potvrzuje se tak původní zpráva, že nejdříve se měli dočkat Američané a Kanaďané, zatímco do zbytku světa se PlayBook dostává až nyní v druhém čtvrtletí. Otázkou však je, kdy se dostane i k nám.

Zdroj: TCM
reklama