reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Tablet Fujitsu Stylistic Q550 má zaujmout především profesionály

22.9.2011, Jan Vítek, aktualita
Tablet Fujitsu Stylistic Q550 má zaujmout především profesionály
Společnost Fujitsu si připravila nový tablet Stylistic Q550, který se dle tiskové zprávy fakticky řadí do kategorie Slate PC. Jedná se tedy o model postavený na procesoru x86, a to konkrétně Intel Atom Z670 a operačním systému Microsoft...
Společnost Fujitsu si připravila nový tablet Stylistic Q550, který se dle tiskové zprávy fakticky řadí do kategorie Slate PC. Jedná se tedy o model postavený na procesoru x86, a to konkrétně Intel Atom Z670 a operačním systému Microsoft Windows 7 Professional. Náročné uživatele jistě zaujme fakt, že tento model splnil devět standardů MIL-STD-810G, které vypovídají o odolnosti tabletu proti prachu, vysokým teplotám nebo nárazům. Krom toho má Q550 také integrovanou čtečku otisků prstů i čipových karet SmartCard, veškerá data v paměti jsou šifrována a chráněna pomocí Trusted Platform Module (TPM).


K zahození není ani 10,1" displej s rozlišením XGA, technologií IPS, LED podsvícením a jasem až 400 nit. To vše uzavřeno v těle o hmotnosti 760 gramů, které disponuje zadní 1,3Mpix kamerou, jejíž rozlišení tedy nenadchne a přední 0,3Mpix kamerou pro komunikaci, k čemuž se budou hodit také dva mikrofony.

Dále nám Stylistic Q550 nabídne digitální pero (jeh použití systém umí detekovat a uzamknout displej pro ovládání prsty), integrovaný port HDMI, Wi-Fi i Bluetooth, rozhraní USB pro připojení tiskárny, externího disku, mechaniky, apod. A pokud jej snad ztratíme, nebo nám bude bez dovolení odebrán, zapracuje systém Zdokonalená ochrana proti krádeži (ATP), která umožňuje správcům sledovat, obnovit a v případě potřeby odstranit data ze ztraceného počítače.

Nakonec si povíme o výdrži na 4článkovou baterii, která je dle výrobce přes 8 hodin. U vybraných konfigurací navíc získáme náhradní baterii, kterou bude možné snadno vyměnit. Více informací poskytnou stránky výrobce:

Zdroj: TZ Fujitsu

reklama