reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Tchaj-wan je optimistický, Taitra chystá Computex 2022 v klasickém provedení

6.10.2021, Jan Vítek, aktualita
Tchaj-wan je optimistický, Taitra chystá Computex 2022 v klasickém provedení
Taitra si pro příští rok chystá veletrh Computex opět v klasické podobě, čili s vystavovateli a návštěvníky, kteří se sjedou do Tchaj-pej. Naplánováno je tentokrát datum 24. května, kdy má Computex v příštím roce odstartovat.
Samozřejmě to neznamená, že už je vše upečeno, hotovo a nic se nezmění, spíše naopak. Taitra se snažila už na začátku pandemie tvářit, jako že Computex 2020 proběhne také v klasické podobě, ale brzy začalo být jasné, že se tak nestane. Na konci loňského roku také panoval optimismus, že Computex 2021 bude první velký počítačový veletrh, který proběhne opět s návštěvníky a vystavovateli, ale letos na konci března bylo opět jasné, že se tak nestane. Ovšem letos přišla alespoň náhrada v podobě online veletrhu Computex Virtual.
 
 
Pokud tedy Taitra hlásí, že Computex 2022 je chystán opět v tradiční podobě, můžeme chápat pohnutky organizátorů, ale zároveň počítat s tím, že Nangang Exhibition Center může opět během května zůstat prázdné a že se o tom rozhodne až někdy brzy na jaře. Záložní plán jistě existuje. 
 
V každém případě je Computex 2022 nyní připravován na dny 24. až 27. května a rezervovány jsou haly 1 a 2 zmíněného výstavního komplexu v Tchaj-pej. Hlavními hesly a tématy jsou: Innovative Computing, Accelerating Intelligence, Digital Resilience, Connected X-Experience, Innovations, Startups a Sustainability.
 
Optimismus přitom z tiskové zprávy přímo stříká, neboť se v ní píše, že Computex byl sice v posledních dvou ročnících zrušen, ale nyní je zpět a od dnešního dne se již mohou začít registrovat mezinárodní vystavovatelé. Přípravy ale mohou být stejně jako v předchozích případech ze dne na den zrušeny a pokud by veletrh skutečně měl na Tchaj-wanu proběhnout, lze počítat s tvrdými protiepidemickými opatřeními. 


reklama