reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
4.5.2015, Jan Vítek, aktualita
Společnost Tesla, kterou známe především jako výrobce elektromobilů, se pouští do dalšího slibného byznysu. Letos v létě začne dodávat na trh baterie Powerwall, které jsou určeny do domácností, jimž mají ušetřit za energie.
pavel1tu (34) | 6.5.20157:00
Nechápu proč se tu probírá pořád dokola úspora. Vzhledem k tomu, že při nabíjení baterie dochází ke ztrátám a to dost vysokým, je tu možnost využití k solárním panelům, nebo spíše pro ty bohatší ­- místo záložních motorgenerátorů ­(elektrocentrál­).
V USA podle mne jednoznačně jako záložní zdroj energie.
Odpovědět0  0
Jirka-77 (1118) | 4.5.201523:30
cena je dost velká, to by snad bylo výhodnější mít v baráku prostory pro malou domácí přečerpávací elektrárnu než drahou baterii, jedna nádrž venku nebo ve sklepě, druhá na půdě :­-D při odběru proudu by se ventil před turbínkou otvíral podle potřeby ale na optimální výkon turbínky a výkyvy v odběru proudu by vyrovnávala malá baterie, nebo síť.
Odpovědět0  0
pavel1tu (34) | 6.5.20156:54
To nemyslíte vážně ?
Když jen od oka zpočtu, kolik vody by bylo potřeba jen při pár solárních panelech, třeba o výkonu 1kW, tak by nostnost zdí domu musela být asi jako u bunkru Stachelberg :­-D
Odpovědět0  0
Jirka-77 (1118) | 4.5.201523:22
takový blbý číslo těch 7 kWh, mají dát 5 a 10 nebo lépe 2 a 10, investice do menší baterie 2 kWh by dalo víc lidí a až by viděli že to využijí tak by si přikoupili. někde byl nápad že domácí solární panely mají lepší využití když nejsou na jižní straně střechy ale na východní a západní, že ráno a večer se proud víc využije nebo má vyšší cenu, k takový orientaci panelů by stačila menší baterie.
Odpovědět0  0
Luk Skywalker (510) | 5.5.20159:02
Navíc u nás je to k ničemu, když noční proud zrušili před mnoha lety.
Odpovědět0  1
Jirka-77 (1118) | 5.5.201512:04
já bych neřekl že k ničemu, noční proud se přejmenoval na nízký tarif a u běžného tarifu ­(smlouvy­) pro domácnost je 8 h za den rozdělený na 3 části v různou denní dobu, bojlery to dodnes využívají a akumulují teplo jen v době nízkého tarifu ­(levného proudu­), stejně tak by se akumulátor nabíjel v ty samý době. lidi si např hlídají NT aby v ty době prali, někde na webu čezu se dá stáhnout kalendář s rozpisem časů, přesně pravidla nevím, ale myslím že rozpis normálně platí a kdyby se něco dělo tak ho můžou porušit a jinak se časy VT NT změní na jiný rozvrh hodin třeba za čtvrt roku nebo nevím jak často. kdo má nějaký panel tak by jistě přednostně využíval jeho energii. když by slunce bylo vypnutý tak by pro dobíjení využil NT. malá baterie jako záložní zdroj při výpadku sítě by byla hezká funkce navíc, naštěstí u nás nejsou výpadky často ani na delší dobu, ale být američan tak si koupím baterii a malou benzínovou centrálu.
Odpovědět0  0
pavel1tu (34) | 6.5.20156:51
Noční ­(levnější sazba­) pořád existuje, podle tarifu pak je aktivován na určitý počet hodin za den, v noci. Není problém z elektroměru získat informaci, že jedete na levnější proud.
Ale pochybuji, že je to určené na toto, spíše myslí na solární panely, kdy přes den, kdy nejste doma se baterie nabije a večer tuto energii využijete.
Při nabíjení ztrácíte část energie a to dost hodně, tudíž pochybuji vzhledem k pořizovací ceně, že je to ekonomicky rentabilní s ­"levnějším­/nočním­" tarifem ....
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.