reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
23.9.2022, Milan Šurkala, aktualita
Nepříznivá situace pro kryptoměny z posledních měsíců má svou další oběť. Je jí společnost Compute North, která provozuje těžařské farmy na Bitcoin. Zde se sešlo hned několik problémů najednou, které vyústily ve vyhlášení bankrotu.
Choakinek (1548) | 24.9.202222:52
Chytrá intrika globalistů s tím mega tištěním peněz. Ale vůbec nechápou podstatu problému. Oni na to časem přijdou ;­-­).
Odpovědět1  1
ludek_jelinek (131) | 23.9.202220:02
No vida. A čím více takových, tím lépe. Cena grafik se šla dolů. Nebude se muset ­"pálit­" elektrická energie, takže by jí mělo být více, takže cena by také mohla jít dolů. Jj, pozitivní zpráva.
Odpovědět4  0
vaclav2211 (356) | 23.9.202221:17
Nechcem nikoho urazit, ale 1 milion grafik u taziarov a 1 milion grafik u hracov, co to riesi? Ano je moznost oponovat ze rigy indu nonstop ale v globale aj ti hraci to tahaju na maxa. Bol by som rad vediet, aku energeticku zataz spravia len hraci napriek vsetkym platformam, od telefonov cez konzoly pc, nb tablety, etc. UZ niekto vypracoval studiu o energetickej zatazi? To iste plati pre kancelarie, kde ma slecna­/pani zapnuty cely den pocitac vratane toho ze ide na obed! Preco sa zameriavaju len na tazbu?, preto lebo to je v mode, treba sa zamerat aj na ine odvetvia a uzivania elektroniky, a to hlavne v statnej sfere a nie len u nas ale v celom svete. Jedna skusenost z praxe, 43 kancelarii v kazdej min. 2 kompy, od rana do konca sichty idu nonstop, a ­"operatory­" su na kavicke, cigaretke, toaleta , sem tam treba poklabosit, aky je energeticky unik?
Ozaj by som rad videl setrenie ale na miestach kde to je potrebne a mozne, a nie na domacnostiach ktore maju nastaveny standard a hlavne si za vsetko platia.
PS: Skuste sa niejakeho administrativneho zamestnanca opytat ci aj doma si necha bezat naprazdno pocitac ako v praci+ rozsvietene svetla, kurenie etc? Dom sa skudli kazdy peniaz ale v praci naco ved to plati stat. Tam by som zaviedol pravidla a postihy za nesetrenie anie v domacnostiach.
Odpovědět0  5
warhawk22 (152) | 23.9.202223:54
Je pravda, ze zamestnanci kaslu na zapnute svetla a spotrebice ­(resp. pocitace­).
Ale na druhu stranu, je to nieco, co sa pouziva Ked by ten zamestnanec vypol to LED svetlo alebo PC na hodinku, tak to moc nepomoze.. nie su to taky zruti energie ­(PC v idle rezime moc nezerie­).
Na rozdiel od tazenia kryptomien, to spolocnost ­(svet­) fakt nepotrebuje... teda z pohladu nestrannych je to cisty waste energie. Ide len o zisk a navysenie ceny ­"komodit­". Vid teraz Ethereum... moze fungovat na POS na 0,1% percente energie ako predtym ­(POW­).. a vsetko funguje ako ma ­(z pohladu funkcnosti­).
Odpovědět5  0
Akuh (1099) | 24.9.202212:52
Z pohledu nestranných? A kdo je nestranný? Ten kdo o problematice vůbec nic neví a jen si přečetl zavádějící srovnání o spotřebě energie? Ten není nestranný. To je předpojatý a neznalí.

"moze fungovat na POS na 0,1% percente energie ako predtym ​­(POW​­).. a vsetko funguje ako ma ​­(z pohladu funkcnosti​­).­" je nepravdivé tvrzení. Zásadní vlastností sítě je její decentralizace. Pokud není síť decentralizovaná, její bezpečnost nefunguje jak by měla. Tedy to že nemůžou přijít pár lidí, sesednout si k jednomu jídelnímu stolu a říct si ­"Tak a teď uděláme tohle­" je kritick důležitá část funkčnosti sítě. U Eth PoS se sejít můžou, protože víc než 51% výkonu stakovaných ETH kontrolují Lido, Kraken, Binance a Coinbase ­(ne v tomto pořadí­), protože překvapivě, lidi nechtějí provozovat validační uzly sami, protože je to náročné ­(a většina z nich na to nemá­), ale chtěj mít ­"úroky­" za držení eth, tak to svěří centralizovaným entitám. Konkrétně těm vyjmenovaným.
Odpovědět0  0
Bison (806) | 23.9.202215:13
Farmy zastihlo dlhodobé sucho, BTC bez vody jednoducho nerastie , voda v tomto prípade znamená viac klamstiev. Straty ktoré generuje kryptotrh sa už nedajú ani spočítať, robia to rovnako ako politici ktorý vytvoria extrémny dlh a nechajú ho splácať svojím poddaným, stále je však kopa idiotov ktorý do toho vrazia všetok majetok ktorý majú a ešte si požičajú.
Odpovědět4  1
doriel (497) | 23.9.202213:10
Sakra. Diverzifikovaná portfolia ztrácí diverzitu, když krypto padá :D
SOLANA mi padá taky, ale ono to zase vystřelí, hlavně to nepouštět, že? ;)
Odpovědět3  0
Sir-Tiesto (41) | 23.9.202213:27
SOL??? To je super coin, tam stačí, aby někdo zakopnul o kabel a je celá síť offline, což se už X­-krát stalo. Do tohoto pseudo ETH killeru bych nedal ani 1kč a ETH se přechodem na POS killnulo samo
Odpovědět2  0
honza1616 (3625) | 23.9.202215:15
Co se týká Solany, pamatuji jak mě někdo chtěl poučovat o těžbě a investicích a jak nasypal XXX Tisíc do SOL .
Škoda že si nepamatuju kdo to byl, zeptal bych se ho co dělá teď, a řekl mu ať mě nepoučuje o těžbě když sám o tom ví ? ..?

Jinak že se ETH killnulo samo přechodem na PoS mi nepřijde jako správný argument, záleží na úhlu pohledu, pro těžaře je to pochopitelné špatně,
ale pro lidi co to mají k nakupování,tak těm je to samozřejmě jedno
Takže záleží na kterou stranu se vývojáři ETH sítě stavějí, očividně se stavějí na stranu běžných lidí a chtějí udržet kryptoměnu jako obyčejné platidlo nikoliv investiční prostředek .
V takovém případě se ETH nezabilo a funguje přesně podle plánu
Odpovědět4  0
Akuh (1099) | 24.9.202223:43
Na čí stranu se přikloní vývojáři? ETH ve velkým drží burzy. Burzy jsou i na straně lidí i stakerů. Tvoří 3 ze 4 entit kontrolující většinu staknutejch ETH. To znamená že burzy kontrolují validátory a mají vliv na ekonomickou majoritu. Pokud rovnováha je tvořena ekonomickou majoritou, validátory a vývojáři... tak u ETH rovnováha neexistuje.
Odpovědět0  0
Pavel Matějka (1576) | 23.9.202212:41
Jen houšť a větší kapky!
Odpovědět10  2
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.