reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

The Foundry Company o výrobních procesech

11.10.2008, Pavel Boček, aktualita
The Foundry Company o výrobních procesech
V průběhu minulého týdne, kdy byla oznámena nová strategie AMD s oddělením továren, se objevilo také mnoho informací o výrobě v The Foundry Company. Ta tedy pokud vše vyjde a dojde k oddělení bude vyrábět procesory Deneb 45nm SOI technologií,...
V průběhu minulého týdne, kdy byla oznámena nová strategie AMD s oddělením továren, se objevilo také mnoho informací o výrobě v The Foundry Company. Ta tedy pokud vše vyjde a dojde k oddělení bude vyrábět procesory Deneb 45nm SOI technologií, někdy v prvním čtvrtletí ale zřejmě dojde k postupnému nabíhání na Bulk High-K technologii; nynější Deneby tak budou poslední CPU, vyráběné SOI technologií pro AMD. Poté, v roce 2010, bychom se mohli dočkat 32nm výroby, pravděpodobně se ji TFC bude snažit uspíšit pro zkrácení náskoku Intelu.



Do toho vstoupí již velmi dluhou dobu diskutovaná továrna v New Yorku, která má stát kolem roku 2012, kdy začne vyrábět 22nm procesem. Kolem roku 2014 má pak přijít v této továrně 15nm proces, ač je to samozřejmě velmi vzdálená budoucnost. Není také jisté, jak se budou uskutečňovat přechody v Drážďanech.



Jedno je ale jisté, samotný SOI proces zůstane zachován, jen zřejmě dojde k jeho přetransformování na Low-K pro výrobu grafických jader. Spekuluje se i o tom, že by pak TFC mohla vyrábět pro NVIDII, ač samozřejmě na prvním místě budou procesory, volné místo se využije pro grafická jádra a teprve jestli zde budou volné kapacity, tak může být vyráběno i pro NVIDII. Otázkou je špionáž, nyní v TSMC NVIDIA i AMD často ví mnoho o konkurenčních čipech, pokud by ale pro NVIDII vyráběla TFC, takřka všechno by vědělo jen AMD.

Zdroj: Fudzilla (1, 2, 3, 4, 5)
reklama