reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Thecus uvádí nový NAS server N4200

6.1.2010, René Pfeifer, aktualita
Thecus uvádí nový NAS server N4200
Intel Atom se v dnešních aktualitách představuje podruhé coby srdce pohánějící tok sdílených dat na síti – tentokrát v šasi Thecus. Nový NAS Thecus N4200 je zaměřen na uživatele v domácnostech, proto byl navržen s důrazem na rychlý a hlavně...
Intel Atom se v dnešních aktualitách představuje podruhé coby srdce pohánějící tok sdílených dat na síti – tentokrát v šasi Thecus. Nový NAS Thecus N4200 je zaměřen na uživatele v domácnostech, proto byl navržen s důrazem na rychlý a hlavně snadný přístup k datům. Rychlé reakce systému a podporu datových přenosů zajišťuje nový 1,66GHz procesor Intel Atom D510 v kombinaci s 1 GB DDR2 pamětí RAM. Snadná administrace serveru je umocněna předním 2.8” OLED displejem, který umožňuje přímé nastavení některých funkcí, jako WAN, LAN, agregace linek nebo jazyk.




NAS server N4200 rovněž nabízí dostatečně velký a bezpečný prostor pro sdílení dat. Čtyři pozice pro 3Gb/s SATA disky poskytují úložnou kapacitu až 8 TB s možností využít 2,5“ HDD pro klidnější a úspornější chod nebo 3,5“ HDD pro větší kapacitu a výkon. Bezpečnost dat lze ovlivnit nastavením diskového pole RAID 0, 1, 5, 6, 10 nebo JBOD. Chod systému je dále zabezpečen zdvojenou flash pamětí DOM (Disk On Module), kde je uložen a zálohován firmware NASu N4200. Pro případ výpadku napájení během stahování důležitých dat je server vybaven záložní Li-Ion baterií (BBM - Battery Backup Module).

NAS server Thecus N4200 je zkrátka „tak trochu duální“ – dual core procesor, dual DOM, dvojí napájení, dva profily HDD nebo také dva displeje (druhý informuje o stavu HDD a sítě).

O dostupnosti systému v distribučních kanálech zpráva nehovoří. Více informací o produktu včetně specifikace lze nalézt na stránkách výrobce už dnes.

Zdroj: TZ Thecus
reklama