reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Thermalright představuje Venomous-X

10.12.2009, Jakub Doležal, aktualita
Thermalright představuje Venomous-X
Velmi známý výrobce chlazení pro počítačové komponenty uvádí na trh jeden ze svých nejlepších produktů. Nový model Venomous-X je společností Thermalright označován jako nástupce modelu Ultra-120 Extreme. Při prvním pohledu na chladič je...
Velmi známý výrobce chlazení pro počítačové komponenty uvádí na trh jeden ze svých nejlepších produktů. Nový model Venomous-X je společností Thermalright označován jako nástupce modelu Ultra-120 Extreme.



Při prvním pohledu na chladič je jasné, že nový „Venom“ zcela jistě nebude žádné ořezávátko. Masivní pasivní část je tvořena z niklových žeber, skrz která prochází na každé straně šestice heatpipes s průměrem 6 mm. Heatpipes odvádí teplo od měděné základny, která má povrch pokrytý vrstvou se zrcadlovým odleskem. Pro extrémní taktování samozřejmě pasivní chlazení nestačí a tak je tento model připraven na dvojici 120 mm ventilátorů.



Celkové rozměry jsou pak 125 x 158 x 160 mm při váze 775 gramů. Tím však výčet vlastností nekončí, jelikož se jedná o poměrně drahý model je přiložena je přiložena teplovodivá pasta Chill factor II a také Pressure Vault Bracket, která umožňuje přitlačit měděnou základnu na procesor za použití rozdílných tlaků. Ty lze regulovat v rozmezí 40 až 70 lbs (18,1 až 31,75 kg).



Model Thermalright Venomous-X je určen pro procesory Intel, konkrétně je možné osadit jej na patice LGA 775, 1156 a 1366. Dostupnost je prý plánována na tento měsíc, cena za pasivní část bez ventilátorů se má pohybovat okolo 1100 Kč ($60).

Zdroj: TCM
reklama