reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Thermaltake Core P3: průhledná skříň i na stěnu

5.7.2016, Jan Vítek, aktualita
Thermaltake Core P3: průhledná skříň i na stěnu
Thermaltake vytvořil levnější variaci na svou otevřenou počítačovou skříň Core P5, která dostala označení Core P3. Jde o atypickou skříň, kterou můžeme položit klasicky na stůl, nebo ji také pověsit na stěnu.
Thermaltake Core P3 se bude prodávat za cca 2900 Kč, takže bude o více než pětinu levnější než již prodávaný model Core P5. Bude také menší, ale jinak vypadá velice podobně. Jde také o skříň, která evidentně vychází z původního nápadu, který stál za vytvořením ne zrovna vydařené skříně Level 10.





Core P3 je také založena na tenkém sloupku podpořeném dvěma velkými podstavci, které budeme moci demontovat a skříň pak buď položit na plocho nebo ji pověsit na zeď. Komponenty přitom budou v podstatě odhalené, neboť je bude krýt jen plexisklo umístěné na čtyřech sloupcích. O ochraně před prachem nebo o snížení hlučnosti vnitřních chladičů se tak vůbec nedá mluvit, zde se toto zcela podřizuje designu.





Co se týče umístění komponent, pak je na první pohled jasné, že bude zapotřebí modul pro připojení karet. Ty totiž nejsou umístěny klasicky kolmo na desku, ale rovnoběžně s ní. Pod kartami má svou pozici napájecí zdroj a pak tu je viditelná pozice pro 360mm radiátor (celková délka max. 420 mm). Pro pevné disky a SSD jsou připraveny čtyři a pět pozic, a to uvnitř skříně, která nese také dva porty USB 3.0, dva USB 2.0 a dva audio.





Celkové rozměry skříně jsou 512 x 333 x 470 mm a vejde se do ní maximálně 180 mm vysoký procesorový chladič a 450 mm dlouhé karty, ovšem dá se říci, že pro tyto komponenty je tu v podstatě neomezený prostor. Karty může omezovat pouze nainstalovaný radiátor a pak mohou být maximálně 280 mm dlouhé a procesorový chladič zase může narazit na plexisklo.

K dispozici budou dvě verze, a to černá a tzv. Snow, čili bílá.

Zdroj: Hexus.net
reklama