reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Thrustmaster představuje letecké ovladače licencované Airbusem

22.6.2020, Jan Vítek, aktualita
Thrustmaster představuje letecké ovladače licencované Airbusem
Firmu Thrustmaster není třeba fandům leteckých a jiných simulátorů nijak zvlášť představovat, neboť ta jim už pěknou řádku let nabízí herní náčiní v podobě ovladačů a nyní přichází s novinkou licencovanou Airbusem. 
Thrustmaster letos oslavuje už 30 let na trhu s PC ovladači, což už něco znamená a při této příležitosti přináší na trh řadu TCA (Thrustmaster Civil Aviation) pro náročnější zákazníky. Ta získala licenci firmy Airbus, dle níž mají hráči díky TCA možnost ocitnout se ve virtuální kůži kapitána letadla, i když k tomu bude pochopitelně zapotřebí i jiná výbava. Nová řada obsahuje celkem čtyři produkty kompatibilní s Windows PC (osmičky a desítky) a Thrustmaster uvádí, že Airbus se přímo podílel na jejich vývoji. 
 
 
Jde tak o následující produkty, z nichž si můžeme vytvořit celý HOTAS systém (viz tisková zpráva).
  • TCA Sidestick Airbus Edition: £64.99 / $69.99 / €69.99 (na trhu od 25. června)
  • TCA Quadrant Airbus Edition: £89.99 / $99.99 / €99.99 (na trhu od 24. září)
  • TCA Quadrant Add-On Airbus Edition: přijde později v tomto roce
  • TCA Officer Pack Airbus Edition: £149.99 / $159.99 / €159.99 (na trhu od 24. září)
Vedle toho Thrustmaster doporučuje pro řádnou montáž také rámeček TM Flying Clamp, neboť není radno především pákové ovladače mít položeny jen tak na stole. To tedy v případě, že si někdo rovnou nevytvořil vlastní kokpit. 
 
 
Joystick TCA Sidestick Airbus Edition je označen za ergonomickou repliku sidesticku v letounech Airbus, která obsahuje 12 programovatelných tlačítek, modulární design vrchní části (je možné prohazovat tlačítka) a máme tu také funkce jako zpětný tah či ovládání kormidla (klasicky na ose Z).
 
 
 
Thrustmaster se také chlubí svou technologií H.E.A.R.T (HallEffect AccuRate Technology), která má zajistit dlouhou životnost ovladačů a také vysokou přesnost a doufá, že si hráči budou k joysticku samotnému pořizovat především TCA Quadrant Airbus Edition, a to v celém TCA Officer Pack Airbus Edition, anebo rovnou i pedály T.Flight Rudder Pedals (TFRP) či Thrustmaster Pendular Rudder (TPR).
 
Funkce budeme moci programovat v softwaru T.A.R.G.E.T (Thrustmaster Advanced pRogramming Graphical EdiTor) a co se týče podporovaných her, zde výběr pochopitelně není omezený jen na "vážné" letecké simulátory jako přicházející Microsoft Flight Simulator a podobné. Thrustmaster své náčiní doporučuje i pro Star Citizen, Elite: Dangerous, War Thunder, atd.


reklama