reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Tipy na vánoční dárky Světa hardware

18.12.2008, Petr Štefek, aktualita
Tipy na vánoční dárky Světa hardware
V našem dnešním článku se podíváme na pár zajímavých tipů pod vánoční stromeček. Pokud tedy ještě dárky nemáte a rádi byste udělali radost někomu blízkému nebo sami sobě, tak neváhejte prolistovat pár stran zajímavých produktů.

Samsung 22" SM 2253BW




Hledáte levný ale přitom kvalitní 22“ monitor pro domácí herní počítač? Samsung má řešení pod označením SM 2253BW, nehezký název skrývá kvalitní monitor s velmi rychlou TN matricí (2ms), která se nedostane do úzkých ani při hraní superrychlých stříleček a zároveň poskytne kvalitní obraz pro práci v desktopu. Bonusem je příjemný design, který budí pocit daleko dražšího výrobku. Cena tohoto monitoru se pohybuje okolo 5 tisíc korun.


EIZO 22" S2231WE-BK černý

Pro fajnšmekry, kteří by rádi 10-bitové zpracování obrazu s špičkový obraz S-PVA matrice je zde EIZO se svým 22“ LCD. Krom tradičně kvalitního obrazu, který je příčku výše než u většiny konkurence, je zde podpora HDCP pro přehrávání filmů skrze DVI/HDMI a široké možnosti polohování. Ne každý bude ochoten investovat do 22“ monitoru bezmála 15 tisíc korun, a tak je tento tip určen těm, kteří opravdu vědí, co chtějí.


Fujitsu Siemens 24" E24W-1SD



Pokud jste minulý rok pomýšleli na koupi 24“ monitoru, tak jste se chtě nechtě, museli připravit na pořádnou ránu pro vaší peněženku. Během tohoto roku se prémiové zboží stalo dostupným, a tak není problém 24“ LCD monitor s rozlišením 1920x1200 pořídíte za magických 6 tisíc korun! Budete se ovšem muset smířit s použitím matrice TN, což znamená horší kontrast. Na hraní a nenáročné domácí využití čítající sledování filmů ovšem bohatě postačí.


HP 24" LP2475w




Monitor z produkce HP je alternativou pro náročnější uživatele, jelikož je vybaven kvalitní S-IPS matricí, která zaručuje perfektní podání barev a také o něco horší odezvu. Hraní ovšem nepředstavuje pro tento monitor problém. Kvalitní obraz ocení také střihači videa nebo amatérští úpravci fotografií a grafici. Cena tohoto monitoru za poslední téměř dva roky klesla téměř na polovinu, takže jej pořídíte za velmi přijatelných 12 tisíc.
reklama