reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

TomTom One a TomTom XL IQ oficiálně na českém trhu

1.6.2009, Pavel Bureš, aktualita
TomTom One a TomTom XL IQ oficiálně na českém trhu
Společnost TomTom oficiálně oznámila uvedení svých dvou nejnovějších navigačních zařízení na pulty českých obchodů. TomTom One dostal do vínku 3,5" barevný dotekový displej s rozlišením 320 x 240 obrazových bodů, rozměry jednotky jsou 92...
Společnost TomTom oficiálně oznámila uvedení svých dvou nejnovějších navigačních zařízení na pulty českých obchodů. TomTom One dostal do vínku 3,5" barevný dotekový displej s rozlišením 320 x 240 obrazových bodů, rozměry jednotky jsou 92 x 78 x 25 mm, hmotnost činí 140 gramů. Dle specifikace výrobce vydrží navigace na jedno nabití pracovat až 5 hodin, kapacita interní paměti je 2 GB. Doporučená cena základní verze TomTom One IQ je 4 290 Kč.



Druhý model, TomTom XL IQ, patří mezi lépe vybavené přístroje. Z webových stránek výrobce se mnoho informací o této navigaci nedočtete, podle údajů internetových obchodů váží TomTom XL IQ 171 gramů, disponuje 4,3" širokoúhlým displejem a výdrží cca 3 hodiny na jedno nabití akumulátoru. Kromě samotné navigace najdeme v balení také držák EasyPort, který může po odmontování ze skla automobilu složit a uložit např. do kufříku či kabelky. TomTom se snaží zájemce nalákat na funkci IQ Routes, která vypočítává nejrychlejší trasu na základě reálných údajů naměřených na jednotlivých komunikacích. Užitečné je, že IQ Routes reflektuje denní dobu, takže se můžeme vyhnout např. ranní špičce. TomTom IQ Routes Regional stojí 5 490 Kč.

Zdroj: TZ TomTom
reklama