reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Toshiba a Kingston mají nové zabezpečené USB flash disky

4.2.2015, Jan Vítek, aktualita
Toshiba a Kingston mají nové zabezpečené USB flash disky
Společnost Toshiba představila svůj nový zabezpečený Encrypted USB Flash Drive, který je vybaven klávesnicí pro odemčení a nedlouho poté představil nový model Datatraveler také Kingston. Obě firmy přitom mluví o certifikaci FIPS 140-2 Level 3.
Nový USB flash disky od Toshiby dostal prostý název Encrypted USB Flash Drive a jde o model využívající hardwarové 256bitové šifrování AES, přičemž dle výrobce má jít o snadno použitelný a dostupný produkt. K dispozici bude v kapacitách se 4 GB, 8 GB, 16 GB a 32 GB, přičemž všechny verze jsou vybaveny malou klávesnicí, s jejíž pomocí zadáme ještě před zapojením do USB konektoru potřebný kód. Je tedy zřejmé, že flash disk je vybaven vlastní baterií.





U podobných modelů nejsou přenosové rychlosti tím nejdůležitějším, a tak i Toshiba uvádí pouze to, že jde o flash disky pro rozhraní USB 2.0, takže nemůžeme očekávat vysoký výkon. Důležité je zde ale zabezpečení DataLock od ClevX, které data zničí po deseti neúspěšných pokusech o zadání pinu a společnosti bude jistě zajímat také jeho certifikace FIPS 140-2 Level 3.

Encrypted USB Flash Drive už byly vyslány na trh s cenou od 95 USD za 4GB model do 200 USD za 32GB model. Výrobce na ně poskytuje tříletou záruku.





Kingston se rozhodl pokračovat ve své známé řadě DataTraveler a představil nové modely DataTraveler 4000 Gen. 2 a DataTraveler 4000 Gen. 2 Management Ready. První z nich má také certifikaci FIPS 140-2 Level 3, což znamená, že je odolný i proti násilnému otevření a přístupu k pamětem Flash, což zajistí titanem pokrytý ocelový plášť. I tento disk se zformátuje po deseti neúspěšných pokusech o zadání hesla a má 256bitové HW AES šifrování (režim XTS). Model s označením Management Ready pak nabízí stejnou ochranu, ale navíc správu SafeConsole od BlockMaster. Ta je určena pro firmy a organizace a umožní třeba vzdálený reset hesel nebo správu více flash disků najednou.

Oba modely jsou určeny pro rozhraní USB 3.0 a nabízí kapacity 4GB, 8GB, 16GB, 32GB a 64GB. Co se týče výkonu, výrobce uvádí u nejlepšího 64GB modelu rychlost čtení až 250 MB/s a zápis 85 MB/s. Pokud si ale vyberete pouze 4GB, pak se rychlost čtení propadne na 80 MB/s a zápis na 12 MB/s. Záruka je na všechny modely stejná, a to pětiletá.

Zdroj: techPowerUp
reklama