reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Toshiba otevře další továrnu na 3D NAND Flash

8.11.2016, Jan Vítek, aktualita
Toshiba otevře další továrnu na 3D NAND Flash
Vypadá to, že výroba pamětí NAND Flash se skutečně teprve rozjíždí. Už v minulém roce byla dokončena v japonském Yokkaichi továrna New Fab 2 vystavěná Toshibou a WD a nyní je má následovat další, která výrobu 3D NAND zdvojnásobí.
Paměťové technologie pro různá SSD, paměťové karty, flash disky a podobná zařízení jsou stále na vzestupu, a tak firmy chtějí dále investovat do jejich výroby. Společnost Toshiba s WD nedávno otevřela právě v japonském Yokkaichi továrnu New Fab 2, a už se přitom plánuje další, která kapacitu na výrobu 3D NAND Flash rovnou zdvojnásobí. I tato továrna bude vystavěna v Yokkaichi Operations v prefektuře Mie, a to také ve spolupráci s Western Digital. A jak je pro japonské technologické firmy obvyklé, použijí i pro samotnou továrnu nejmodernější technologie a konkrétně se tu uplatní osvětlení výhradně pomocí LED za účelem snížení spotřeby a továrna bude také vysoce odolná vůči zemětřesení.





Výstavba nové továrny proběhne ve dvou fázích, a to za účelem optimalizace investic a také kvůli tomu, aby mohla být část její výrobní kapacity spuštěna co nejdříve. Práce započnou již v únoru příštího roku a první fáze má skončit do léta roku 2018, takže nedlouho poté již začnou fungovat první výrobní linky. Pak nastane druhá fáze, která výrobní kapacitu dále rozšíří. Toshiba také oznámila, že v mnoha fázích produkce pamětí bude využita umělá inteligence, která má zvýšit celkovou produktivitu a snížit náklady, ale neupřesnila, co přesně se pod tím skrývá.

Firma tak předpokládá, že poptávka po pamětech NAND Flash bude strmě růst a především pak po pamětech BiCS Flash, což je firemní verze trojrozměrných pamětí. Součástí nové továrny bude také vedlejší výzkumné a vývojové centrum, jehož poloha tak bude velice příhodná na to, aby se nově vyvinuté produkty mohly co nejdříve dostat do výroby.

Zdroj: KitGuru
reklama