reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Toshiba uvedla 12TB a 14TB NAS disky MN07

7.8.2018, Milan Šurkala, aktualita
Toshiba uvedla 12TB a 14TB NAS disky MN07
V nabídce pevných disků společnosti Toshiba se nově objevila řada MN07 určená pro NAS s větším počtem jednotek díky technologiím pro kompenzaci vibrací. K dispozici budou kapacity 12 TB a dokonce i 14 TB.
V červenci se představily nové NAS disky společnosti Toshiba řady MG07 s CMR záznamem a ty jsou nyní doplněny ještě o řadu MN07. Proti původním 10TB modelům ale výrobce slibuje několik příjemných vylepšení. Novinka je totiž plněna héliem a bude k dispozici ve vyšších kapacitách 12 TB a dokonce i 14 TB. Tato verze s označením MN070ACA14T má dokonce 9 ploten a proti již zmíněnému 10TB 7200rpm modelu výrobce slibuje o 55 % lepší efektivitu na gigabajt (W/GB).
 
Toshiba MN070ACA14T
 
Disky jsou vybaveny technologií, které kompenzuje vibrace okolních disků a řada Toshiba MN07 je tak vhodná i pro systémy NAS obsahující 8 nebo i více disků. Novinka by měla bezproblémově zvládnout zápis 180 TB za rok, je určena pro nepřetržitý 24/7 provoz a střední doba mezi poruchami byla stanovena na 1 milion hodin. Výrobce také slibuje životnost na 300 tisíc zapnutí a vypnutí, nicméně pokud je určena pro nepřetržitý provoz, počet zapnutí bude patrně velmi nízký.
 
Očekávat můžeme 7200 otáček za minutu, 256MB cache a technologii Format (AF) 512e. Nové disky řady MN07 jsou určeny především pro OEM partnery a systémové integrátory a už jsou dodávány zákazníkům. Běžní uživatelé se s nimi v obchodech nejspíše běžně nesetkají.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama