reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Tt Poseidon Z Forged: mechanika s integrovaným DAC

5.2.2015, Jan Vítek, aktualita
Tt Poseidon Z Forged: mechanika s integrovaným DAC
Společnost Thermaltake si pod značkou Tt eSPORTS připravila novou mechanickou klávesnici Poseidon Z Forged. Ta však nevyužívá obvyklá tlačítka Cherry MX a chce zaujmout také svým podsvícením, integrovaným USB hubem a zvukovým DAC.
Tt eSPORTS Poseidon Z Forged je tedy nová mechanická klávesnice, ale ta dle výrobce nevyužívá běžná tlačítka značky Cherry MX, ale prý firemní tlačítka Tt eSPORTS Certified Mechanical. Z jejich označení však nemusí přímo vyplývat, že Thermaltake má vlastní mechanická tlačítka, ale že využívá tlačítka certifikovaná pro klávesnice Tt eSPORTS. Ve skutečnosti tomu má být tak, že Thermaltake podobně jako Razer využívá tlačítka Khail, a to jsou levnější kopie tlačítek Cherry MX.





Ty mají vydržet dle specifikací 50 milionů stisků a zákazník si může vybrat mezi verzemi Blue a Brown, které nabídnou velmi podobné vlastnosti jako jejich protějšky od německé firmy Cherry.





Tt eSPORTS Poseidon Z Forged krom toho nabídne podsvícené kláves v modré barvě s různým nastavením zón osvětlení, dále integrovaný DAC Audio Microcontroller Unit (MCU) se zesilovačem pro sluchátka, dále má ještě konektor pro mikrofon a dva USB porty. Po obou stranách klávesnice pak máme sloupec pěti programovatelných kláves, pro něž je připraveno pět profilů, takže dohromady 50 maker. Ta se mohou v jistým způsobem v režimu Game Mode ještě zdvojnásobit a pro jejich uložení poslouží integrovaná 64kB paměť.

Thermaltake ještě mluví o Advanced ISS, což nemá spojitost s vesmírnou stanicí, ale jde o Instant Shift System, který umožní přepínat mezi skupinami maker pomocí kláves Shift, Ctrl či Alt. K připojení samotné klávesnice poslouží odpojitelný 180cm USB kabel s pozlacenými konektory a podložka pod zápěstí je také odpojitelná.

Klávesnice má přijít na trh někdy v březnu s cenou kolem 140 USD, a to ve dvou verzích s tlačítky Blue a Brown. Záruka je pětiletá.

Zdroj: Hexus.net
reklama