reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Ubisoft Montreal ztrácí vývojáře a nestíhá nahrazovat ztráty novými zaměstnanci

28.12.2021, Jan Vítek, aktualita
Ubisoft Montreal ztrácí vývojáře a nestíhá nahrazovat ztráty novými zaměstnanci
Možná že za tím tak trošku stojí i trapnost zvaná Quartz, která byla vytvořena pro prodej herních NFT, ale pochopitelně o dlouhodobější a hlubší problém, kvůli němuž Ubisoft dle serveru Axios ztrácí zaměstnance. 
Server Axios mluví o bezprecedentním exodu zaměstnanců, kteří tak opouštějí Ubisoft, což nelze spojit s platformou Quartz, jako spíše s celkovým stavem této společnosti, jež se zvláště v průběhu léta otřásala v základech
 
Ubisoft Montreal
 
Dozvídáme se, že Ubisoft má ztrácet zaměstnance mnohem rychlejším tempem, než jakým stačí najímat nové, přičemž ve firmě samotné se mluví o velkém exodu. Hlavní důvody mají být konkrétně tři, a sice v kombinaci nízkých mezd, frustrace z kreativního vedení společnosti a právě i zklamání ze způsobu, jakým se firma vypořádala se skandály (sexuální obtěžování, apod.). Několik vysoko postavených lidí včetně viceprezidenta sice odešlo, ale jinak se prý ve firmě z hlediska kultury moc nezměnilo, na což ukazují i stovky zaměstnanců podepsaných pod dopisem, který vedení firmy vytýká nečinnost. 
 
Z Ubisoftu se tak stal snadný cíl pro cizí headhuntery, kteří začali do jiných firem přetahovat pracovníky, již ztratili svou loajalitu a trpělivost. Dle jednoho z bývalých vývojářů, jejž zpovídal právě server Axios, vedení zaměstnancům neustále říkalo, aby se neohlíželi a hleděli vpřed, čímž zároveň ignorovalo jejich aktuální potřeby a obavy. 
 
Na vysoký počet lidí odcházejících z Ubisoftu, a to především v Montrealu, přitom ukazují i data ze serveru LinkedIn, která serveru Axios potvrdilo i vedení společnosti, ovšem s tím, že jde stále o čísla v příslušných mezích. Patří mezi ně například i Eric Baptizat, který měl na starosti vývoj titulu Assassin’s Creed Valhalla, v Ubisoftu strávil 16 let, ale nyní již pracuje ve studiu Motive pod EA na nejmenovaném novém projektu. 
 
Nicméně Ubisoft je stále firma s více než 20 tisíci zaměstnanci po celém světě a tato bouře se může rychle přehnat.  


reklama