reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

V Číně se staví nový stadion, bude pro eSporty

7.1.2021, Jan Vítek, aktualita
V Číně se staví nový stadion, bude pro eSporty
Před čtvrt stoletím bychom si těžko mohli představit, že jednou budou hráči placeni jako profesionální sportovci a dokonce se jim budou i za miliardy stavět sportovní chrámy. Nicméně když jde v prvé řadě o byznys, pak může být i stadion.
Čínu dnes můžeme považovat za zemi, kde mají eSporty své největší zázemí. Lze to poznat nejen dle toho, že názoru tamního politbyra podlehla už nejedna západní společnost, která má v Číně své zájmy, ale jde i o prostá fakta, dle nichž je čínský trh s eSporty světově největší. To především díky tomu, že ty se mezi čínskými hráči těší velké oblibě. Dle odhadů má jich rádo eSporty kolem 70 procent, a tak není ani divu, že v Šanghaji probíhají akce jako League of Legends World Championship a jiné. 
 
 
Právě v Šanghaji se tak už rozjela výstavba Shanghai International New Cultural and Creative E-sports Center, za nímž stojí společnost Super Gen. Půjde o půl milionu metrů zastavěné plochy, která bude určena právě eSportům, takže tuto budovu skutečně lze označit za stadion, i když jednotlivá sportoviště budou připomínat spíše kinosály, jako je tento:
 
 
My se zatím můžeme podívat pouze na renderované snímky, které ukazují celý komplex, na jehož stavbu padne 5,8 miliard juanů, čili přes 19 miliard korun. Do daného komplexu bude patřit samotný eSportový stadion, přilehlý hotel či další budovy. 
 
 
 
Shanghai International New Cultural and Creative E-sports Center má být dokončeno v roce 2024, kdy už bude celkový trh s eSporty dle očekávání mnohem lukrativnější než v předchozím roce, kdy byla jeho hodnota vyčíslena celosvětově na 1,1 miliardu dolarů. 


reklama