reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
3.3.2023, Milan Šurkala, aktualita
Že mnoho hráčů ve hrách podvádí a používá cheaty, není nic nového. Společnost Valve se s tím rozhodla zatočit ve hře Dota 2. Nastražila past, do které se chytlo 40 tisíc hráčů, kterým byl vystaven permanentní ban.
Akuh (1099) | 4.3.20239:29
Tenhle krok se mi nelíbí. DOTA je free2play, tedy celí banování mi příjde k ničemu. Jediný kde to má nějakej smysl jsou profi hráči, ale jinak?

Mnohem lepším řešením by bylo dle mého upravit matchmaking. Fakticky když už ví kdo cheater je, tak ho nebanovat, ale izolovat spolu s ostatními cheatery. Te že cheateři budou podvádět proti sobě může bejt všem ostatním celkem jedno a cheaterům bude trvat dýl než si všimnou že jsou v ­"base­" a než si založí novej účet chvíli to potrvá. No a pro poctivé hráče můžou vzniknout zajímavé možnosti, jako vstoupit do ­"vězení­" dobrovolně s možnostmi pár achievementů
Další výhodou by bylo to, že by Valve získalo více studijního materiálu pro odhalování cheatů.
Odpovědět1  5
Besy (9) | 4.3.202313:27
Tohle by mohlo být spíš jako opatření číslo 2. pokud jseš smurf, nebo koupený učet ­(hraješ mimo svoji výkonnostní tabulku­) ­- hrej s takovými účty. Na druhou stranu hra by měla davat jasně najevo, že takové chování je nežádoucí. Protože ta hráčská base není neomezená a určitě by měl mít každý vývojář zájem o to, aby hráči měli mít tendenci patřit spíše k té normální, než k té podvodné skupině, protože pak to třeba ovlivňuje to jak dlouho člověk musí v rácmo matchmakingu jeden zápas hledat. A hráči si třeba počkají 10­-15 minut na kvalitní hru, ale zažil jsem i situaci kdy jsem hledal hodinu a to už je brutální oprus.
Odpovědět1  0
Akuh (1099) | 4.3.202314:32
No, ono to odrazování od podvádění je řekl bych už součástí oný basy. Oni podvádějí protože chtějí vyhrát, ale pokud jdou proti cheaterům, tak je dost velká šance že nepřítel bude podvádět ještě víc. Samo podvádění pak ztrácí smysl a protože to že jsou v base by jim Valve neřeklo ­(nebo třeba ne hned­) tak by řada podvádějících dostala pořádně přes hubu od spoluvězňů za trest.
Dobře, je malá část cheaterů, kteří budou podvádět, protože to berou jako technickou výzvu ­- obcházet protiopatření a spol ale těch bude minimum a ti to budou dělat tak jako tak vždycky a lze předpokládat že ti budou ti co budou spoluvězňům dávat přes hubu a zároveň, dost možná budou upřednostňovat likvidaci script kiddie co si někde stáhly­/koupily nástroje k podvádění.
Odpovědět1  1
Tomcat2 (631) | 3.3.202315:26
Já teda nevím, ale pokud ty data jsou tam k dispozici a nějakej program ty data jen četl a nikam nic neposílal, tak jak se dozvěděli, že je četl?
Odpovědět4  1
EUcreepemineCZ (3) | 3.3.202316:30
Asi tam zobrazily data a když se jimi hráč řídil...
Odpovědět0  0
congi (317) | 3.3.202316:42
dobra otazka, taky by mne zajimalo jake data to cheaterum ze hry vycitalo a co tam pridali za data dle kterych je odhalili
Odpovědět1  0
EUcreepemineCZ (3) | 3.3.202316:49
Mě to taky zajímá. Podle mě něco, co říkalo info o ostatních, ale to je jen domněnka
Odpovědět0  0
Besy (9) | 4.3.20234:36
Kdo nezná hru, tak to nepochopí. Jde o to že na začátku hry se vybírají postavy, za které budou lidi hrát. A vy si sice můžete rozkliknout profil hráče, ale v normálním rozhraní hry, třeba nevidíte jaké hrdiny hraje momentálně, nebo ze kterými má největší počet výher za poslední dobu. A to byly data, které tyto programy sbírali a dávali těm, kteří je používali velkou výhodu protože mohli na začátku buď ­"zabanovat­" daného hrdinu ­(to je standartní postup kdy se voulčí určitý počet hrdinů z výberu­) a nebo prostě už podle toho mohli sami vybírat hrdiny, kteří jsou proti těmto dobří. Prostě zvýhodňovalo to neprávem ty, kteří ty programy používali na začátku hry. Ta hra samotná tato data sbírá jen kvůli hráčovým statistikám který si je u sebe samozřejmě muže zobrazit.
Odpovědět4  0
Besy (9) | 3.3.202314:06
Tohle je krok správným směrem, ale bohužel to neřeší ten největší problém a to je smurfování a kupování účtů, kdy hráči se zcela naprosto neporovnatelným výkonem se dostanou do vyhledávání zápasů proti lidem, kteří s nimi nemohou soupeřit. Stejně tak, jako Valve naprosto kašle na to, jak se lidi té hře chovají. Je to dlouhodobý problém a daleko horší, než tyhle programy.
Odpovědět1  0
Mr.Crow (56) | 3.3.202315:57
Tohle ale není moc problém jenom DOTY­/valve, ale tak všeobecně problém všech online kompetetivních her.
Odpovědět2  0
Rafan (336) | 3.3.202316:44
Ano a to je důvod, proč jsem přestal tento tip her kupovat a hrát. Ono je to staré jak hraní samo. Dokud se používaly různé berličky v singl hraní, byla to věc těch lidí co si tu hru pořídili a tak si sami kazili zážitek z hraní. V okamžiku ale kdy se to začalo překlápět do online her, už to není jen jejich věc, ale dalo by se říci, že se dopouští znehodnocování investice ­( rozuměj koupě hry ­) poctivých hráčů. Osobně nerozumím tomu, jak může mít někdo radost z převahy nad někým díky podvodnému jednání. Na druhou stranu když se to děje i ve sportu ­( doping ­) a já dávám mezi sportem a hraním her určité rovnítko, je jasné, že tato chování jsou větší problém společnosti než si to uvědomujeme. Tito lidé budou totiž vždy inklinovat k stejnému vzorci chování i v reálné společnosti. Pokud nebude opravdová vůle tvrdě postihovat toto jednání dojde dříve nebo později k společenskému rozvratu.
Odpovědět1  2
thegrid (255) | 3.3.202311:55
Jen aby někteří nebyli zabanováni neoprávněně. Mě se to treba stalo u PayPal a je to fakt zoufalost. Nemožnost odvolání. Což jsem zkoušel ale neustále s vámi komunikují jen automatické odpovědi. Tím neříkám že je správný nechat někoho podvádět v čemkoli. Ale nekdo má v něčem obrovský byznys ale už ho nezajímá v podstatě možnost reklamace.
Odpovědět2  3
ZipX (190) | 3.3.202312:11
Nebudú ? stačí chápať o čom je článok
Alebo ako fungujú scripty a hacky
Odpovědět2  2
Tomcat2 (631) | 3.3.202315:24
Paypal je banda zmrdů, s těma se člověk nedomluví...
Odpovědět3  0
Jardadoma (1503) | 3.3.202311:48
Příště třeba i nějaké krátké video, aby se člověk mohl podívat o čem je článek. Nebo holt nebejt línej a na YT si zadat Dota2 :o)
Odpovědět1  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.