reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Ve Fallout 76 se vesele podvádí kvůli všemožným chybám

28.11.2018, Jan Vítek, aktualita
Ve Fallout 76 se vesele podvádí kvůli všemožným chybám
Mnoho lidí nemá zájem dospět k silné herní postavě poctivě, nebo se nechá zlákat možností si postup zkrátit. Používat se pak mohou různé cheaty, ovšem v případě hry Fallout 76 jde spíše o tzv. glitche, čili prostě chyby. 
Bethesda je známá i pro chyby ve svých hrách, a to zvláště v dobách brzy po jejich vypuštění na trh. Dříve jsme mohli pro kvalitnější zážitek prostě počkat na to, až bude vyřešeno. Především nás nemuselo vůbec trápit, že někdo případných chyb zneužívá pro trénování své postavy, ale co se Bethesda pustila do online her, to nabírá nový rozměr. Už dobře víme o tom, jak hráči dokáží celkem už běžně vypouštět i více atomovek najednou, pokud se domluví, což Bethesda zrovna nepředpokládala. Ale je tu i řada dalších méně nápaditých věcí. 
 
 
Jde také o to, že Fallout 76 je venku sotva dva týdny, takže je zřejmé, že počet známých chyb bude růst a lidé je budou moci zneužívat pro vlastní prospěch. Například tu máme téma omezeného inventáře, který pro hráče představuje problém, protože Fallout 76 je samozřejmě i o sběru potenciálně užitečných předmětů a každý z nich má svou hmotnost. Starší hry od Bethesdy tak mají k dispozici modifikace, které mohou limit nosnosti dané postavy zcela zrušit, ale to pochopitelně v online hře z očividných důvodů dělat nelze, respektive by jít nemělo. 
 
Ve Fallout 76 je limit nosnosti postavy omezen na 400 a ten má být do konce roku navýšen na 600, jenomže hráči už našli svou obezličku. Jak ukazuje následující video, je možné si dostat limit nosnosti do záporných čísel a jakmile se to stane, můžeme si nosit cokoliv co chceme v jakémkoliv množství. Stačí získat kus brnění, které má vlastnost Pocketed a pomocí zuřivého mačkání tlačítka A jej nasazovat a sundávat. Limit nosnosti se začne postupně snižovat a stačí jej tak dostat do minusové hodnoty a je vystaráno, alespoň do dalšího přihlášení. Nezabere však moc dlouho, abychom si limit opět snížili pod nulu. 
 
 
Dále můžeme syslit Power armor, a to jednoduše tak, že si najdeme jednu budku jižně od úvodní lokace, kde se toto brnění i s potřebným fúzním jádrem objevuje. Stačí sebrat jen ono jádro, které brnění napájí a odhlásit se, zase přihlásit a můžeme sbírat zase.  
 
Nejhorší dopady ale má chyba, která nám umožní snadno získávat zkušenosti (XP). Po dosažení úrovně 22 si lze vybrat perk Home Defense pro deaktivaci pastí a dojít si do oblasti Appalachian wastes, která je jich plná. Aktuálně ale hra neregistruje pasti jako deaktivované, takže si stačí jednu najít a neustále ji deaktivovat a sbírat XP, což umožní velice rychlý postup na vyšší úrovně. 
 
 
 
To celé může také rozvrátit systém, který Bethesda představila ve snaze bojovat proti trolům. Je jednoduchý. Pokud nás někdo zabije, vypíše se na něj ve hře odměna jdoucí z kapsy zabitého. S narůstajícím počtem mrtvol se tak odměna zvyšuje a ze zabijáka dělá lákavý cíl. Ale co když to bude někdo, kdo má postavu už dávno vylepšenou na maximum, nejlepší výbavu v bezedných kapsách, atp. Jediné štěstí pro hráče Falloutu 76 je zatím to, že hráči se o sebe zatím moc nestarají a hra je tak sice online, ale stále ji můžeme brát víceméně jako hru pro jednoho. Snad na ní ale vývojáři ještě notně zapracují. 
 


reklama