reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
2.11.2020, Jan Vítek, aktualita
Společnost VIA je třetí výrobce procesorů s architekturou x86, který ale už dlouho nevystrčil růžky. Respektive ne sám, ovšem ve spolupráci se Shanghai Zhaoxin Semiconductor je to jiné a tato spolupráce se nyní prohlubuje. 
Wick0 (168) | 2.11.202020:35
V podstate ani Zhaoxin nepotrebuju nejaky vysoky vykon na kancelarske pc, vsak ked pozriem na nase urady kde frcia na core2duo alebo na G ci i3 z 2­-3 generacie im staci vykon co maju uz teraz Hlavne ze bude kseft v statnej sprave, armade a pod.. AMD a Intel nedobehnu tak skoro, ale o to im asi ani nejde. Minule sa tu vsetci smiali ze si cina vyraba len DDR4 2400mhz, myslim ze rychlejsie im ani nie su potrebne kedze to nepojde do pracovnych stanic na rendering a pod... ale do bezneho pc plne postacuje, vsak v mojom firemnom ntb hp s i5 8250 mam 2x8GB DDR4 2400 :­-­)
Je mozne ze sa ta obchodna vojna zmeni po volbach ak TRUMP prehra. Odrezat uplne cinu nie je az tak dobry napad, trh je to velky, cinu nejako neobhajujem, len mi pride divne obvinovat Huawei bez jedineho dokazu a tvrdit ze ich podporuje stat, akoby to USA nerobilo pri CISCO a nik ich za to neriesi :­-)
Odpovědět1  0
wrah666 (6205) | 3.11.20205:16
Oproti C2D je současný Zhaoxin technologický zázrak. 4 nebo 8 jader, k tomu cache 1mb­/jádro, pcix 3, usb 3, ddr4, nechci kecat, jestli to umí i NVME disky, ale pro běžné využití je i sata ssd výkonné až až.

Btw a jak bude v USA po ­"občanských nepokojích­" se tpreve uvidí. Podle mě mají docela našlápnuto k regulérní občanské válce. Když už nic jiného, tak je jisté vzpoura černochů a neskutečné rabování, ať už vyhraje kdokoliv. ­(když Trump, budou rabovat ­"na protest­", když vyhraje Biden, budou rabovat z radosti, že vyhráli a teď to mohou bílým konečně řádně vytmavit­) A Trump prohlásil, že se na základě zfalšovaných voleb z bílého domu nehne, takže Biden případně svou ­"prezidenturu­" bude muset zahájit sehnáním jednotek ochotných dobývat Bílý Dům. ­(a že z baráku asi moc nezbyde­) Nu, alespoň si odzkouší, jaké to měli chudáci v XY zemích světa, kde USA zaplatily a zařídily revoluce, puče, povstání a podobné srandičky.
Odpovědět1  1
batmaster (699) | 2.11.202017:50
Nejprve svět z Číny udělal ekonomickou velmoc tím, že jí dal ­"práci­", Know­-How a přesunul tam výrobní prostředky. Pak Čína při zvyšující se životní úrovni začala mít hlad po kupování vyspělých technologií. Tím si svět mohl část peněz vzít zase zpátky. Místo toho Čínu nutí do úplné soběstačnosti a tím mu mizí i lukrativní a obrovský trh.
Jen by mě zajímalo, kdo dnes drží při téhle obchodní válce kratší konec.
Odpovědět4  0
wrah666 (6205) | 2.11.202020:00
Ohledně obchodní války tahá za kratší konec provazu rozjhodně západ. Ale je ošemetné o jak moc kratší kus jde. Kupec potřebuje prodejce. výrobce a prodavač potřebují kupce. Oni mohou do jisté míry prodat i jinam, ale chudší trhy odeberou méně. ­"My­" můžeme koupit jinde, ovšem za mnohonásobně vyšší cenu. A některé drobnosti dneska produkuje jen čína. Třeba kovy vzácných zemin. Ano, potřebujete jich ­"málo­", ale čína má u většiny 90­-100% známých ložisek, což je dost průšvih, pokud se začnete cukat a oni odmítnou prodat. A největší problém nastal s 5G. kterou řekněme si to natvrdo, sice vyvinulo ­"mezinárodní konsorcium­" ale pod veením Huawei a za prachy Huawei. A za milým doníkem doběhal delegace tajných služeb s příšernou novinkou: Pokud bduje 5g síť Huawei, tak nepůjde odposlouchávat všechny telefonní hovory na světě, jak to dneska dělají. Ne že by byl odposlech úplně nemožný, ale půjde jen za cenu velkého úsilí a cíleně, kdežto dneska mají veškeré hovory volně k dispozici. NSA a CIA zašaly šílet a doník začal nálsedně vymýšlet sankce. Nu a Čína, ta si kupodivu nenechá kálet na hlavu. Představa, jak lidé zahodí pokročilou techniku a začnou zase s dřevenou motykou pěstovat rýži ­(a čekat na neúrodu a hladomor­) jim opravdu nesedne.

PS: čistě pro představu: Jen samotná firma Huawei má vyšší obrat, než Česká Republika rozpočet.
Odpovědět2  0
wrah666 (6205) | 2.11.202015:06
Výrobce PC to bude bolet. Jen na náhradu věkem rozpadlých strojů státní správy a státních­/polostátních ­(alias vvětšiny­) firem potřebuje Čína x milionů PC ročně. Jasně, levných, ale při počtu pár milionů kusů to fakt nebyl zanedbatelný trh.
Odpovědět4  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.