reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Vlajkový Radeon Pro Duo je v oběhu, podívejte se

14.4.2016, Jan Vítek, aktualita
Vlajkový Radeon Pro Duo je v oběhu, podívejte se
Nová grafická karta Radeon Pro Duo, která spadá do profesionální i herní oblasti a zaměřuje se také na VR, je již k dispozici řadě testerů. Můžeme se tak podívat na fotografie z jejího rozbalování i pod "pokličku" na její vodní chladič.
AMD Radeon Pro Duo představený v polovině března se v těchto dnech už konečně dostává k odborné veřejnosti, a tak už máme fotografie z více zdrojů, které ukazují rozbalování této karty. Ta obsahuje vodou chlazenou dvojici GPU Fiji XT s paměťmi HBM, která dokáže poskytnout výkon až 16 TFLOPS. Karta bude oficiálně v prodeji až od 26. dubna, ovšem jako obvykle ji již dříve dostali různí recenzenti renomovaných hardwarových serverů.





Tato karta jako vůbec první model nese označení divize Radeon Technologies Group, která byla zformována v posledních měsících loňského roku. Ale to na ní není to nejzajímavější. Ve velké krabici vyložené pěnovým materiálem narazíme na krabicoidní kartu se snadno odnímatelným krytem, která tvoří jeden celek se svým vodním chladičem, respektive s hadičkami připojeným tlustým radiátorem pro 120mm ventilátor. To má společné s klasickým modelem Radeon R9 Fury X. V balení také najdeme něco, co vypadá jako náhradní GPU s paměťmi HBM, i když spíše bychom tipovali, že jde o pěknou plastickou samolepku. Pravda je ale jako obvykle mezi, má se totiž jednat o opravdové, ale nefunkční čipy Fiji XT, které tak zákazník dostane jako suvenýr. To není špatný nápad.





Karta samotná právě díky pamětem HBM není zrovna přerostlá a jen o pár centimetrů přesahuje šířku základních desek (ATX či Micro ATX). AMD dosud nezveřejnilo její rozměry, ale dle fotografií bude mít na délku cca 27 cm. Krmit ji budeme muset pomocí rovných třech konektorů PCIe s osmi piny, takže na to bude třeba příslušně vybavený napájecí zdroj. TDP této karty je 350 W.





A podívat se můžeme také na vnitřní provedení jejího vodního chladiče, který nevypadá zrovna jednoduše. Je plný hadiček a fitinek propojujících vodní bloky a někde mezi tím musí být schovaná také vodní pumpa. Chladič má na svědomí společnost Cooler Master, obvyklý to partner firmy AMD pro výrobu vodních chladičů.







Zdroj: wccftech
reklama